IZVUKLA SE ZA DLAKU

Tamara primijenila taktiku suca Ivana Turudića pa je oslobodili na sudu

Objavljeno, 25. veljače 2020. Vijesti
# Foto: ČITATELJ / Postavljanje kamere za nadzor brzine u Glogovcu kod Koprivnice
AUTOR
Redakcijski tekst

Tamara (28) oslobođena je na sudu optužbe da policiji nije dostavila identitet osobe koja je prebrzo vozila njezin bmw lani u srpnju oko 11.20 sati u Velikoj Mučnoj kod Koprivnice.

Policijska kamera snimila je prekoračenje brzine, ali iz snimke nije se moglo raspoznati tko je bio za upravljačem bmw-a. Lani u rujnu Tamara je policiji dostavila popis više osoba koje su tog dana mogle voziti njezin automobil.

Prekršajna sutkinja u Koprivnici zaključila je kako je vlasnica vozila time ispunila svoju zakonsku obvezu te je oslobođena krivnje da policiji nije dostavila tko je tog dana vozio njezin automobil.

U međuvremenu je, doduše, došlo do zakonskih izmjena koje su stupile na snagu 1. kolovoza lani. U tom zakonu stoji kako se više ne smatra vjerodostojim dostava podataka za više osoba te je vlasnik vozila dužan dostaviti podatak o jednoj osobi koja je upravljala vozilom.

No, prekršaj je počinjen 21. srpnja, deset dana prije stupanja na snagu novog zakona, pa je sud za Tamaru morao primijeniti povoljniju, odnosno blažu odredbu. Izvukla se za dlaku.

To ipak više ne pali. Sličnu je taktiku nedavno primijenio i predsjednik Županijskog suda u Zagrebu Ivan Turudić, o čemu smo pisali, a tekst možete pročitati OVDJE.


Tagovi: BMW POLICIJA PRESUDA TKO JE VOZIO TURUDIć

NEDAVNO OBJAVLJENO