Špek-banda opet hara: ukradu suho meso i nestanu bez traga

Objavljeno, 05. siječnja 2024. Crna kronika
# Foto: ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Sezona je sušenja mesnih delicija, a špek-banda opet je u akciji dijeljem našega kraja. Ulaze u pušnice i podrume te uzimaju sve suhomesnate delicije koje im dođu pod ruku

Tako je u noći na četvrtak u Velikoj Barni kod Grubišnog Polja nepoznati počinitelj iz pušnice za meso ukrao suhomesnate proizvode. Navodno je riječ o domaćim kobasicma. Policija kaže kako je vlasnici (66) time pričinjena šteta od oko 100 eura. 

Obitelj na području Ozlja u novogodišnjoj noći ostala je bez cijelog pršuta kojeg je držala u podrumu. Od 31. prosinca do 1. siječnja nepoznati je lopov provalio u podrum 56-godišnjaka i otuđio suhomesnati proizvod u vrijednosti nekoliko stotina eura, otkrila je policija.

Kulenove seke

S obzirom da je riječ o provali – dakle teškoj krađi, a ne običnoj – počinitelju prijeti od šest mjeseci do pet godina zatvora. Jasno, prvo ga treba pronaći, a upravo to policiji posljednih godina baš i ne ide od ruke, pa je špek-banda prilično osokoljena.

U prosincu predlani, primjerice, nesretni je vlasnik ostao bez najmanje 50 kilograma suhih kobasica i kulena koje mu je nepoznati lopov maznuo iz pušnice. Krađa se dogodila u Šibovcu kraj Daruvara u noći, dok su svi ukućani čvrsto spavali.

“Iz pušnice je ukrao više desetaka pari mesnih kobasica i kulenovih seka čime je vlasniku pričinjena šteta od otprilike pet tisuća kuna”, naveli su u prosincu pretprošle godine z bjelovarske Policijske uprave.

U siječnju predlani umirovljenik iz mjesta Velika Trnovitica, između Grubišnog Polja i Garešnice, ostao je bez velike količine kobasa, špeka, šunkice, rebara i drugih delicija. Lopov je u noći provalio u drvenu sušaru za meso iz koje je ukrao oko 100 kilograma prosušenog mesa, rekli su u policiji.

Tada je to bila peta krađa suhog mesa u samo dva mjeseca na sjeveru zemlje. Špek-banda je do dana današnjega ostala neuhvatljiva za policiju. U veljači 2021. u Ulici Ivana Mažuranića u Ivanskoj južno od Bjelovara provaljeno je u sušaru iz koje je ukradeno suho meso.

Pripazite na blago

Samo par dana ranije na meti je bila sušara u dvorištu obiteljske kuće u Velikom Pašijanu kod Garešnice. Nije bila zaključana, pa lopov nije imao težak posao. Otuđena je veća količina suhoga mesa. Nešto prije toga, u prosincu, dogodile su se tri krađe velikih količina špeka, šunki i kobasica na sjeveru.

U Župancu kod Ludbrega čovjek je ostao bez 40-ak kilograma mesa, a šteta se procjenjuje na više tisuća kuna. Nekoliko dana ranije, u susjednom Karlovcu Ludbreškom, netko je provalio u zaključanu garažu i sušaru za meso te 75-godišnjakinji ukrao sve suhomesnate proizvode.

Prije toga provaljeno je i u zaključanu pušnicu u Murskom Središću u Međimurju, odakle su otuđene suhomesnate delicije. Niti jedan počinitelj tih krađa dosad nije otkriven.

Zato svima koji su imali kolinje i suše meso u pušnicama i na tavanima dobronamjeran savjet: pripazite na svoje blago ovih dana. Jer zagonetna špek-banda opet hara.


Tagovi: KOBASICE KRAđA KULEN PUšNICA šPEK šPEK BANDA SUHO MESO šUNKA

NEDAVNO OBJAVLJENO