Dragec susjedi ukrao meso pa optužio policiju: ‘Dali su mi pivo u postaji samo da priznam’

Objavljeno, 28. studenoga 2022. Crna kronika
# Foto: FACEBOOK / ILUSTRACIJA / Škrinja s mesom
AUTOR
Redakcijski tekst

Dragec zvan Žiga (41) mora u zatvor jer je susjedi Štefici u pol bijela dana ukrao meso iz škrinje i 700 kuna s kredenca u kući. Mora joj platiti i odštetu od 2700 kuna.

Prema presudi kojom je Dragec osuđen na 8 mjeseci bezuvjetnog zatvora, on je u selu na križevačkom području u siječnju oko 11 sati došao do obiteljske kuće u vlasništvu Štefice te fizičkom snagom nasilno otvorio zaključana dvokrilna drvena ulazna vrata.

“Potom je ušao u unutrašnjost kuće odakle je uzeo i za sebe zadržao neutvrđenu količinu smrznutog mesa i novčani iznos od 700 kuna”, navodi se u presudi.

Štefica je tog dana bila kod susjede i vidjela je mušku osobu kako kroz njezino dvorište prema cesti vuče dvije vreće, a njezin pas skače i trga, uz lavež, te vreće. U toj muškoj osobi prepoznala je susjeda Žigu. Kad se vratila kući, u kredencu je vidjela da nema 700 kuna.

“Drugi dan otvorila sam poklopac škrinje i počela plakati i dozivati susjede jer sam vidjela veliku prazninu. Ostale su mi unutra vrećice s grahom i šljivama, a nema mesa, s time da sam imala jednu puru, dvije patke, 4 ili 5 kokoši i dvije velike vreće, svaka težine oko 10 kilograma, sa svinjetinom”, ispričala je vlasnica.

‘Moguće me mrzi’

Na ispitivanju u policiji Dragec je odmah sve priznao rekavši kako je uzeo novac i dvije pvc vrećice pune mesa iz škrinje. No, na sudu druga priča.

“Ma to sam policiji rekao bezveze. Nije mi rečeno da me snimaju. Prije davanja tog iskaza, u policijskoj postaji u Križevcima su mi dali Zlatorog pivo, pa je to zbog toga bilo”, branio se Žiga.

“Susjeda zamišlja sve što je iznijela. Rekla je da ne vidi više od jednog metra, a mene je prepoznala na 50 metara. Ne znam razlog zašto me tereti, moguće me mrzi jer se ona protivi kada bilo tko ide po cesti, pa ja zbog toga uvijek idem suprotnom stranom ceste.

A priznanje u policiji? Ma, dali su mi prije iskaza da pijem pivo, i to Zlatorog, i onda su se svi smijali, pa sam dao takvu izjavu. Policajci mi nisu rekli da se kamerom sve snima”, pokušao se opravdati kradljivac.

Dragec nije oženjen i nema djece. Vlasnik je kuće i poljoprivrednog zemljišta, zajedno sa šumom, a izvor prihoda mu je uglavnom poljoprivreda. Osuđen je na bezuvjetnu zatvorsku kaznu jer mu nije prvi put da krade.


Tagovi: KRAO MESO KRIZEVCI PIVO POLICIJA PRESUDA

NEDAVNO OBJAVLJENO