NJEMAČKI DIV U PROBLEMIMA

Smijenjen direktor poznate koprivničke tvrtke! Otkrivamo razloge

Objavljeno, 24. veljače 2021. Vijesti
# Foto: GRAD KOPRIVNICA / Zoran MIliša prvi je napustio EON
AUTOR
Redakcijski tekst

Potresi u poznatoj kompaniji nakon što su na javnim nadmetanjima izgubili mnoge poslove, zbog čega će pretrpjeti značajan pad prihoda.

Kako u srijedu neslužbeno doznajemo, sa svih funkcija u njemačkom divu EON-u u Hrvatskoj smijenjen je direktor Zoran Miliša. On je bio i na čelu plinske tvrtke Koprivnica opskrba koju je u veljači 2017. preuzela njemačka kompanija.

U koprivničkoj tvrtki otkrivaju nam danas kako će Miliša sporazumno napustiti kompaniju u svibnju, a na njegovo mjesto dolazi Marijana Jurišić koja je članica uprave brojnih EON-ovih kompanija u našoj zemlji.

Razloge Milišina odlaska iz EON-a nitko ne navodi, ali da će se dogoditi potresi postalo je jasni nakon što su njihova poduzeća nedavno izgubila poslove opskrbe plinom kućanstava.

IZGUBILI I PODRAVKU

O tome je naš portal PRVI PISAO, nakon što je Hrvatska energetska regulatorna agencija (Hera) objavila rezultate javnog natječaja za odabir opskrbljivača u obvezi javne usluge opskrbe plinom od 1. travnja ove do 30. rujna 2024. godine na području cijele Hrvatske.

Tada je donesena odluku o tvrtkama koje će iduće četiri godine plin prodavati kućanstvima. Tvrtka EON plin izgubila je opskrbu kućanstava na oba područja na kojima su vlasnici distribucijskih tvrtki Koprivnica plin i Montcogim plinara (Sveta Nedjelja, Sisak, Karlovac, Jastrebarsko).

Oba distribucijska područja preotela im je Gradska plinara Zagreb (GPZ) koja je na natječaju ponudila najnižu cijenu. I ne samo to: EON plin na području Koprivnice bio je tek treći jer je povoljniju cijenu za građane ponudila i tvrtka Međimurje plin.

Lani u listopadu pak Koprivnica opskrba s Milišom na čelu izgubila je posao prodaje plina najvećem kupcu, Podravki. Na pozivnom nadmetanju pobijedila ih je tvrtka Međimurje plin. Bila je to prilično zvučna pljuska EON-u na njihovu domicilnom tržištu u Koprivnici.


Tagovi: EON KOPRIVNICA OPSKRBA ZORAN MILIšA

NEDAVNO OBJAVLJENO