UKINUTA OSLOBAĐAJUĆA PRESUDA

Šefu SDP-a opet će se suditi za lažne putne naloge iz 2003. godine

Objavljeno, 15. svibnja 2020. Vijesti
# Foto: GLAS PODRAVINE / Mladen Kešer, načelnik Kalnika i šef županijskog SDP-a
AUTOR
Redakcijski tekst

I četvrti je put ukinuta presuda kojom su šef županijskog SDP-a i načelnik Kalnika Mladen Kešer te bivši šef općinske turističke zajednice Marijan Kepa bili oslobođeni krivnje za lažne putne naloge.

Kako otkriva Podravski, nakon žalbe Općinskog državnog odvjetništva u Koprivnici Županijski sud u Varaždinu ukinuo je presudu i cijeli predmet opet vratio na početak.

Suđenje bi trebalo početi iznova, ali zastara nastupa vrlo brzo, pa je teško očekivati da će taj slučaj ikad dobiti pravosudni epilog.

FINANCIRALI MANIFESTACIJE

Njih se teretilo da su krivotvorenim putnim nalozima za više osoba tijekom 2003. i 2004. godine s računa Turističke zajednice nezakonito isplatili ukupno 17.200 kuna.

Cijeli se postupak, dakle, vuče već 17 godina, a zastara nastupa ove godine. Kešer i Kepa bili su proglašavani krivima i oslobađani, a presude su uvijek rušene na višem sudu.

Općinsko državno odvjetništvo u žalbi je navelo kako je Kepa na sudu još 2005. priznao da dio putovanja nije obavljen, ali bio je to jedini način da se financiraju pojedine turističke manifestacije na Kalniku.

“Ja i Kešer smo se dogovorili, pa je bilo i putnih naloga na Tomislava Katanu”, navodi ODO Kepine riječi na sudu.

Tužitelji se pozivaju i na iskaz svjedokinje Jasmine Žibrin, općinske pročelnice, koja je bila priznala kako nikakve putne naloge nije potpisivala, niti je obavljala putovanja s tih naloga.

AKCIJA STOP

“Osim toga, i Kešer u svojoj obrani 2005. godine navodi da nije išao na put u Dubrovnik”, stoji u žalbi ODO-a.

Putni nalozi ispisivali su se u Turističkoj zajednici Kalnika za ukupno 25 službenih putovanja u Makarsku, Dubrovnik, Osijek, Zagreb, Sisak, Varaždin i druge gradove. Potpisivali su ih Kepa i Kešer.

Kepa je, inače, nepravomoćno bio osuđivan kao akter velike uskočke akcije Stop u kojoj je više osoba optuženo za sređivanje ispita i vozačkih dozvola u pučkom učilištu koje je vodio Dražen Karlovčan.

No, brojne optužnice u toj aferi posljednjih su mjeseci pale u vodu nakon što su iz postupaka izuzete mjere prisluškivanja i rada tajnih uskočkih agenata. Sudac istrage nije ih dovoljno dobro obrazložio pa su tajne snimke proglašene nezakonitima.


Tagovi: LAžNI NALOZI MLADEN KEšER PRESUDA

NEDAVNO OBJAVLJENO