STIŽE NOVA POŠILJKA

Šef bolnice opovrgnuo svoje djelatnike: Imamo dovoljno zaštitne opreme

Objavljeno, 30. ožujka 2020. Vijesti
# Foto: Robert Mihaljević / Dr. Mato Devčić, ravnatelj Opće bolnice u Koprivnici
AUTOR
Redakcijski tekst

Stožer civilne zaštite potvrdio je troje novih oboljelih od koronavisa, pa ih je sad ukupno šestero, objavili su na konferenciji za novinare u ponedjeljak u Koprivnici.

Uglavnom je riječ o lakšim simptomima, a samo se kod jednog pacijenta razvila upala pluća. O tome smo IZVIJESTILI ranije danas.

Šef županijskog stožera Ratimir Ljubić najavio je kako u Koprivnicu iz Zagreba stiže zaštitna oprema koja je jučer dopremljena iz Kine. Bit će raspoređena u bolnicu i druge zdravstvene ustanove.

Ravnatelj koprivničke bolnice dr. Mato Devčić osvrnuo se i na TEKST objavljen na našem portalu o manjku zaštitne opreme na Hitnom bolničkom odjelu u Koprivnici.

“Testirali smo dosad ukupno 100 osoba, od toga 42 zdravstvena djelatnika, i svi su bili negativni. To je dokaz pravilnog postupanja. Sustav funkcionira i poštuju se svi protokoli postupanja s pacijentima.

Dosad smo imali četiri donacije zaštitne opreme i sredstava, što je bilo apsolutno dostatno za sve naše zdravstvene ustanove”, demantirao je ravnatelj svoje djelatnike koji tvrde suprotno.

Devčić također upozorava kako ulazimo u kritičnu fazu bitke s epidemijom i to će trajati najmanje šest tjedana. Zato poziva sve na maksimalnu odgovornost.


Tagovi: BOLNICA DR MATO DEVCIC OPREMA STOžER

NEDAVNO OBJAVLJENO