UČINJENI BROJNI PROPUSTI

Ravnateljica Doma za starije odlazi. Ali, ona nipošto nije jedini krivac

Objavljeno, 24. travnja 2020. Komentari
# Foto: ARHIVA / Vesna Križan, ravnateljica Doma za starije u Koprivnici
AUTOR
Robert Mihaljević

Ravnateljica Doma za starije u Koprivnici Vesna Križan (HDZ) ipak će otići s te funkcije. To je posve jasno nakon svega što je izgovoreno u četvrtak na konferenciji za novinare Županijskog stožera u Koprivnici.

Prema insajderskim informacijama koje ima Danica – a one ovih dana do nas pristižu kao na pokretnoj traci – nema nikakve sumnje da su počinjeni brojni propusti u obrani doma od koronavirusa. O nekima smo već pisali.

Vesna Križan na naše izravno i opetovano pitanje osjeća li se osobno odgovornom te hoće li podnijeti ostavku bez obzira što će učiniti Županija, jučer na pressici kaže kako će razmisliti.

ČASTAN UZMAK

Župan Darko Koren (Mreža) kao predstavnik osnivača Doma ostavlja mogućnost da je ravnateljica kriva za proboj virusa barem po zapovjednoj odgovornosti. I prisnažuje: “Ravnateljica ionako razmišlja o odlasku u zasluženu mirovinu”.

Koren, dakako, ne može smijeniti ravnateljicu ovog časa jer bi tako ispalo kako je podlegao pritiscima medija i gradonačelnika Koprivnice Mišela Jakšića (SDP). Ali, dopustit će joj častan uzmak čim se prašina malo slegne, u to nema nikakve dvojbe.

Za to vrijeme, virusom je zaraženo 28 korisnika i zaposlenika Doma u Koprivnici, a tamošnja javnost danas sa zebnjom iščekuje rezultate jučerašnjih testiranja.

Jedno je, međutim, u ovoj priči oko žarišta zaraze u Domu za starije posve sigurno: podbacio je cijeli sustav i nije učinjeno dovoljno da se ta osjetljiva populacija što snažnije zaštiti.

GOLEMA AFERA

Zakazala je ravnateljica sa svojim timom. Zaposlenici Doma i domski liječnici. Epidemiolozi i infektolozi. Županijski stožer. Nitko od njih nije učinio sve što je mogao i trebao da spriječi ovo što danas imamo.

A imamo koprivničku bolnicu čiji će COVID odjel biti popunjen našim bakama i djedovima, imamo pacijente iz doma koji se bore za život u zagrebačkim bolnicama, imamo stalan grč i strah da će se dogoditi najgore. Da će ljudi početi umirati.

A onda je, kako je to župan Darko Koren jučer predbacio novinarima, nebitno i deplasirano pitanje smjene ravnateljice Doma u Koprivnici.

Što je posve točno. Jer će uskoro najvažnije pitanje biti što je ta žena uopće radila na čelu te prevažne ustanove sve ove godine. I tko joj je to, unatoč golemoj aferi sa stanom jedne korisnice, omogućio.


Tagovi: DARKO KOREN DOM ZA STARIJE KOMENTAR VESNA KRIZAN

NEDAVNO OBJAVLJENO