Rasulo u važnom Podravkinu sektoru: ‘Svaki mjesec odlaze nam dva čovjeka…’

Objavljeno, 11. travnja 2022. Vijesti
# Foto: PODRAVKA / ILUSTRACIJA / Fotografija nema veze s konkretnim događajem iz teksta
AUTOR
Redakcijski tekst

Nakon radnika, na problem s plaćama u Podravki upozorili su nas i zaposlenici s visokom stručnom spremom tvrdeći kako su jako loše plaćeni.

Neki od njih, kažu, zarađuju jedva 6000 kuna mjesečno. Jedan od naših dobro upućenih sugovornika pak potvrđuje ono što smo neslužbeno čuli proteklih tjedana iz više izvora – da je pravo rasulo u jednom Podravkinu sektoru. Informatici.

“Iz IT sektora je pravi egzodus. Mjesečno odlazi po dvoje ljudi, od efektivno 50-ak koliko ih radi tamo. Gdje idu, pitate? Pa, na duplo veće plaće u Zagreb. Uprava ne shvaća što se događa, deset godina se srozava status visokostručnog kadra.

Radnici su na socijlnom minimumu, a prvih 100 ljudi uz podršku sindikata izvlači novac. Nova uprava je počela raditi na izmjenama, ali presporo je to”, kaže u ponedjeljak naš sugovornik, inače osoba s visokom stručnom spremom i važnom funkcijom u kompaniji.

Prošli tjedan javilo nam se više od 20 zaposlenika Podravke i Belupa koji su se požalili na doista sramotno niska primanja koja su iznosila od 3900 do 4600 kuna. I to za rad u smjenama i vikendom te uz priličan radni staž.

Problem traje već desetljećima i nije grijeh sadašnje uprave koja to pokušava riješiti, pa je u godinu dana odlučila dvaput povećati plaće radnicima s najnižim primanjima. No, nezadovoljstvo ostaje.


Tagovi:

NEDAVNO OBJAVLJENO