EKIPA VEČERNJEG OTKRILA TRAGOVE

Pronađeni neoborivi dokazi: puma je doista stigla na sjever Hrvatske!

Objavljeno, 11. lipnja 2021. Vijesti
# Foto: FACEBOOK / ILUSTRACIJA / Nema veze s ovim tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Potvrđeno je: puma doista obitava na području ornitološkog rezervata Veliki Pažut na ušću Mure u Dravu!

O pojavi pume na granici Podravine i Međimurja prvi je pisao naš portal koji je objavio i snimku pume u mraku koju su slučajno snimili lovci. Kasnije su se mnoge ekipe dale u potragu, ali bez nekog posebnog uspjeha.

Sve do ovih dana. Ekipa Večernjeg lista krenula je kajakom do Velikog Pažuta i naišla na neoboriv dokaz da je puma doista tamo. I to veći primjerak.

Uspjeli su u blatu hrvatske Amazone snimiti tragove velike pume koja je, kako ističu stručnjaci, teška oko 50 kilograma. Više, dakle, nema nikakve sumnje – puma je doista u međimursko-podravskom kraju. Otisak šape veličine je prosječne ljudske ruke, što znači da je riječ o odraslom primjerku.

No, kako uloviti pumu? Ta je zvijer, po svemu sudeći, pobjegla nekome tko ju je držao kao ljubimca, možda iz susjedne Mađarske. Područje Velikoga Pažuta obiluje divljači – srnama, jelenima, divljim svinjama, zečevima, fazanima – i izgleda poput prašume.

Područje Velikog Pažuta, hrvatske Amazone / Foto: ARHIVA

Nakon svega, nema nikakve sumnje kako će se organizirati lov na pumu koju treba vratiti u njezino prirodno stanište ili u neko utočište za divlje životinje.

Veliki Pažut je blizu podravskog mjesta Legrada i međimurske Donje Dubrave / Foto: Google maps


Tagovi: PUMA TRAGOVI VELIKI PAžUT

NEDAVNO OBJAVLJENO