LOVCI, POLICIJA I HGSS NA NOGAMA

FOTO Danas organizirana velika potraga za pumom, evo što su snimili

Objavljeno, 03. lipnja 2021. Vijesti
# Foto: HGSS, LOVAČKA UDRUGA FAZAN / Potraga za pumom u Međimurju
AUTOR
Redakcijski tekst

U četvrtak je organizirana opsežna potraga za nepoznatom životinjom, navodno pumom, za koju se govori da je snimljena na rubovima rezervata Veliki Pažut u donjem Međimurju blizu ušća Drave i Mure.

Policija je proteklih dana cijeli teren pretraživala dronom iz zraka, a tijekom noći nadgledali su područje uređajima za noćno promatranje. 

Danas su pak cijeli teren temeljito ‘pročešljali’ članovi Lovačkog društva Fazan iz Donje Dubrave, međmiruska policija i pripadnici HGSS-a. Nakon toga, u prostorijama lovačkog društva pregledavali su materijale snimljene dronom te analizirali svaki detalj.

S njima je bio i biolog Josip Horvat Majzek koji smatra kako priča o pumi na rubnim područjima Međimurja i Podravine ipak ne drži vodu. Svoje stajalište temelji na činjenici da puma svaki drugi dan mora uloviti i pojesti životinju poput srne.

S obzirom da deseci ljudi pretragom terena nisu naišli na ostatke takvih životinja, a nitko od stanovnika nije dojavio nešto slično, Majzek zaključuje da ipak nije riječ o predatoru poput pume, nego nekoj drugoj životinji.

Predsjednik Lovačkog društva Fazan Mario Mikulan zahvalio je svojim članovima lovcima, policiji i HGSS-ovcima na trudu. Kaže kako nisu našli nikakve tragove nepoznate životinje i nada se da je točna njihova procjena kako nije riječ o pumi.

No, lovci i ribiči koji su je vidjeli i snimili, a i doktor veterine koji je sve analizirao, sumnjaju kako je ipak riječ o netipičnoj divljoj životinji koja nalikuje na pumu i koja sigurno nije autohtona zvijer s tog područja.


Tagovi: DONJA DUBRAVA LOVCI MEđIMURJE POTRAGA PUMA

NEDAVNO OBJAVLJENO