STIGLA NOVA ČLANICA UPRAVE

Promjene u upravi poznate tvrtke: iznenada otišao domaći menadžer

Objavljeno, 19. listopada 2021. Financijer
# Foto: DANICA.HR / Arhivska fotografija / Pogon Bilokalnika
AUTOR
Redakcijski tekst

Promjene u upravi poznate kompanije: umjesto dugogodišnjeg člana uprave iz Koprivnice, stigla je menadžerica iz Osijeka.

Nova članica uprave tvrtke Bilokalnik-industrija papirne ambalaže iz Koprivnice od 1. listopada je Danijela Predović. Nadzorni odbor tvrtke odlučio joj je povjeriti petogodišnji mandat. Na toj poziciji zamijenila je dugogodišnjeg člana uprave Lea Imbriovčana iz Koprivnice.

Danijela Predović iskusna je menadžerica iz Osijeka koja dolazi iz sustava vlasnika koprivničkoga Bilokalnika, britanskog ambalažerskog diva DS Smith. Ranije je bila pravna zastupnica ispostave tvrtke DS Smith packaging sa sjedištem u Sarajevu.

Tročlana uprava u kojoj su predsjednica Ana Soldo iz Zagreba te članovi Ivica Gašparić i Leo Imbriovčan, obojica iz Koprivnice, novi je mandat dobila u svibnju 2019. godine. Zbog čega je Imbriovčan otišao iz uprave, ovog časa nije poznato.

Inače, DS Smith odnedavno je preko svojih tvrtki u Belišću i Austriji postao 97-postotni vlasnik Bilokalnik-Ipe. Dionice su mu prodali gazda posrnulog Pana Marinko Mikulić i Podravska banka. Očekuje se da će DS Smith istisnuti preostale dioničare te im isplatiti pravičnu naknadu za manjinske udjele.

Nakon toga, tvrtka Bilokalnik-Ipa u kojoj radi oko 160 zaposlenih mogla bi se ugasiti, odnosno izgubiti pravnu osobnost, te postati običan tvornički pogon.


Tagovi: BILOKALNIK LEO IMMBRIOVčAN PROMJENA UPRAVA

NEDAVNO OBJAVLJENO