OPORAVAK NAKON LANJSKOG PADA

Poznata koprivnička tvrtka objavila plaće radnika i tročlane uprave

Objavljeno, 31. kolovoza 2021. Financijer
# Foto: DANICA.HR / Arhivska fotografija / Pogon Bilokalnika
AUTOR
Robert Mihaljević

Poznata koprivnička tvrtka objavila je financijske izvještaje za proteklu poslovnu godinu koju računa od svibnja lani do svibnja ove godine.

Bilokalnik-industrija papirne ambalaže (IPA), koja je u vlasništvu britanskog ambalažerskog diva DS Smith, ostvarila je lani pad prodaje od gotovo 10 posto, a poslovni prihodi iznosili su oko 133 milijuna kuna. Neto dobit pala je za 36 posto i iznosila je 6,4 milijuna kuna.

Prodaja u RH pod utjecajem epidemije iznosila je 88 milijuna kuna, što je pad od čak 11 posto u odnosu na prethodnu Bilokalnikovu poslovnu godinu. U tvrtki je zaposleno oko 160 radnika čija je prosječna neto plaća lani iznosila oko 5800 kuna.

Tročlana uprava s predsjednicom Anom Soldo i članovima Leom Imbriovčanom i Ivicom Gašparićem dobila je novi petogodišnji mandat da upravlja koprivničkom tvornicom ambalaže od kartona. Oni su lani prosječno zarađavali oko 51.000 kuna bruto mjesečno.

Bilokalnik je u utorak objavio i rezultate poslovanja u prvome kvartalu njihove poslovne godine (od 1. svibnja do 31. srpnja ove godine). Prodaja se značajno oporavila u odnosu na lanjski prvi kvartal: iznosila je 41,3 milijuna kuna i bila je veća za čak 28 posto.

No, neto dobit pala je za čak 40 posto te je iznosila 1,55 milijuna kuna. Profit je osjetno niži zbog dodatnog rasta cijena sirovina.


Tagovi: 2020 AMBALAžA BILOKALNIK IPA PLAćE PRIHODI UPRAVA

NEDAVNO OBJAVLJENO