ŽALBA NA PRESUDU

Priča o krađi vrijednog blaga iz kuće Belupove menadžerice ide dalje

Objavljeno, 13. studenoga 2019. Vijesti
# Foto: Robert Mihaljević / Mara Bareza na sjednici Gradskog vijeća Koprivnice
AUTOR
Robert Mihaljević

Enrico (48) zvan Ringo iz okolice Križevaca u ponovljenom je postupku oslobođen za pljačku nakita vrijednog oko 800.000 kuna iz kuće poznate Belupove menadžerice, danas pokojne Mare Bareze.

On je bio optužen da je pljačku počinio sa sinovima starim 13 i 16 godina te 17-godišnjim nećakom. Premda je upravo njegov automobil tog dana zamijećen kraj Barezine kuće te je lociran signal njegovih mobitela, oslobodili su ga u nedostatku dokaza.

O suđenju i krađi nakita iznimne vrijednosti naš je portal nedavno pisao, a tekst o tome možete pročitati OVDJE.

Na oslobađajuću presudu Općinskog suda ovih se dana žalilo Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici tvrdeći da dokazi nedvojbeno upućuju na Ringovu krivnju. On se na sudu vadio kako njegove mobitele i automobil koriste i drugi ukućani, a ključni dokaz njegove nevinosti bilo je to što ga nije prepoznao nijedan svjedok.

Nakit netragom nestao

Barezina vila opljačkana je 31. ožujka 2014. godine između 15.15 i 15.35 sati. Prema optužnici, Enrico i njegov najmlađi sin bili su u automobilu, a u kuću su s terase na stražnjoj strani ušli nećak i stariji sin.

Tužiteljstvo u žalbi navodi kako su brojevi mobitela koji su tada korišteni u Koprivnici nedvojbeno Ringovi, kao i opel astra kojom su se lopovi dovezli do Koprivnice. Svjedoci su vidjeli dvije osobe da izlaze iz Barezine kuće i među njima nije bio Ringo, ali Odvjetništvo upozorava kako ga se za to nije ni teretilo.

Trojica maloljetnika sigurno se nisu sama automobilom dovezla do Barezine kuće u Koprivnici, upozorava Općinsko državno odvjetništvo.

Pet i pol godina od pljačke nije pronađen ni Barezin nakit. Netragom je nestao. Belupova menadžerica umrla je u siječnju 2016. godine, a svu svoju imovinu ostavila je Filipu Glavašu iz Osijeka, sinu saborskog zastupnika Branimira Glavaša.


Tagovi: KRAđA MARA BAREZA NAKIT RINGO

NEDAVNO OBJAVLJENO