SPEKTAKL NA BEDEMIMA

Premijer će na Renesansu ući besplatno, a predsjednica će morati platiti ulaznicu

Objavljeno, 19. kolovoza 2019. Zabavno
# Foto: RENESANSNI FESTIVAL
AUTOR
Robert Mihaljević

Popularni Renesansni festival, najveća srednjovjekovna zabava u regiji, počinje u četvrtak, 22. kolovoza, na gradskim bedemima u Koprivnici i trajat će do nedjelje, 25. kolovoza.

S obzirom na iznimnu posjećenost i značaj povijesno-turističke manifestacije koja je među deset najboljih u Hrvatskoj, očekuje se i dolazak najviših političkih dužnosnika u zemlji.

Kako neslužbeno doznajemo, premijer Andrej Plenković s brojnim ministrima i suradnicima na Renesansu bi trebao stići već u četvrtak navečer, prvog dana manifestacije.

Očekuje se i dolazak hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, ali termin još nije poznat. No, čini se kako neće biti isti dan kad i premijer.

Predsjednički kandidat Zoran Milanović trebao bi stići u petak, a Miroslav Škoro u subotu, neslužbeno se govori.

Upravo će subota na bedemima politički biti iznimno prometna. Tog dana na Renesansni festival trebali bi stići čelnici stranaka, saborski zastupnici, gradonačelnici i župani.

Sprave za mučenje

Tortura je glavna ovogodišnja tema popularnog Renesanskog festivala u Koprivnici. Na bedeme već je stiglo 20 srednjovjekovnih sprava za mučenje koje su identične originalima.

Detaljan program Renesansnog festivala od 22. do 25. kolovoza u Koprivnici možete pogledati OVDJE.

U četvrtak, prvog dana Renesanse na gradskim bedemima, ulaz na festival je besplatan. U petak je ulaznica pet kuna, u subotu 15, a nedjelju deset kuna.

Na Renesansnom festivalu očekuju se viteške skupine iz desetak zemalja Europe, oko 20 starih zanata i čak tisuću sudionika na manifestaciji. Ugostitelji pak pripremaju posebnu ponudu srednjovjekovnih jela.


Tagovi: PREDSJEDNICA PREMIJER RENESANSNI FESTIVAL

NEDAVNO OBJAVLJENO