RAJKO OSTOJIĆ UVODI REDA

Predsjedništvo SDP-a ‘opralo’ Kešera i suspendiralo mu odluke o raspuštanju

Objavljeno, 17. lipnja 2019. Vijesti
# Foto: Robert Mihaljević (Jakšić, Golubić, Picula i Kešer)
AUTOR
Redakcijski tekst

Nacionalno predsjedništvo SDP-a suspendiralo je danas odluke šefa županijskog SDP-a Mladena Kešera o raspuštanju stranačkih organizacija u Križevcima, Đelekovcu, Ferdinandovcu i Kloštru Podravskom.

Kako neslužbeno doznajemo, osnovano je i tročlano povjerenstvo koje treba utvrditi stanje u koprivničko-križevačkoj stranačkoj organizaciji te središnjici predložiti mjere za prevladavanje krize. Na čelu povjerenstva je potpredsjednik SDP-a, bivši ministar zdravlja Rajko Ostojić, a članovi su Franko Vidović i Ivana Posavec Krivec.

Kešer je mnogim svojim kontroverznim odlukama izazvao bijes većine stranačkih organizacija u županiji koje su odlučile povući predstavnike iz županijskog odbora. Kako smo pisali, odluka o suspenzijama donijeta je bez kvoruma jer je ne sjednici županijskog odbora bilo tek 16 od ukupno 43 člana.

Čelniku županijskog SDP-a leđa su okrenule najjače stranačke organizacije u sredinama u kojima stranka obnaša vlast: Koprivnica, Križevci, Legrad i Novigrad Podravski. U međuvremenu pridružile su im se i druge općine.


Tagovi: KEšER PREDSJEDNIšTVO RAJKO OSTOJIć SDP

NEDAVNO OBJAVLJENO