REZULTATI ZA ŠEST MJESECI

Poznata tvrtka povećala plaće radnika za 13%, a prihodi im rasli čak 37%

Objavljeno, 30. studenoga 2021. Financijer
# Foto: DANICA.HR / Arhivska fotografija / Pogon Bilokalnika
AUTOR
Robert Mihaljević

Poznata koprivnička tvrtka ostvarila je u šest mjeseci oko 86,6 milijuna kuna poslovnih prihoda, što je rast od čak 37 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne poslovne godine.

Neto dobit tvrtke Bilokalnik-Industrija papirne ambalaže (IPA) iznosila je 4,1 milijun kuna i bila je manja za 23 posto. No, zato su rasle neto plaće, i to u prosjeku za 13 posto. Prosječna neto plaća u Bilokalniku danas je oko 6400 kuna, a u tvrtki radi oko 160 ljudi.

IPA je dio britanskog ambalažerskog diva DS Smith te poslovnu godinu računa od svibnja do svibnja. Tako se novi šestomjesečni rezultati odnose na razdoblje od početka svibnja do kraja listopada ove godine. Unatoč pandemijskoj krizi, dakle, Bilokalnik je značajno povećao ukupne prihode.

Prema podacima koprivničke ambalažerske kompanije, Bilokalnik oko 66 posto prihoda ostvaruje na domaćem tržištu, a trećinu u izvozu.

DS Smith je ove godine postao gotovo jedini dioničar IPA-e preuzevši sve udjele od Marinka Mikulića i Podravske banke. Nakon toga ima 97 posto dionica Bilokalnika: putem tvrtke DS Smith Belišće kontrolira 60,80 posto, a austrijske tvrtke DS Smith packaging dodatnih 36,22 posto.


Tagovi: 2021 BILOKALNIK DS SMTIH IPA PLAćE šEST MJESECI

NEDAVNO OBJAVLJENO