Potvrđeno: Podravka se ovaj tjedan vraća u Kaufland!

Objavljeno, 13. ožujka 2024. Naše priče
# Foto: DANICA.HR / Kaufland u Koprivnici
AUTOR
Robert Mihaljević

Podravka se ovaj tjedan vraća u Kaufland, neslužbeno nam je potvrđeno u obje kompanije.

Nakon višemjesečnog sukoba oko uvjeta suradnje i rabata koje je Kaufland tražio od Podravke, dogovor je na kraju postignut. Kufland je, tvrdi naš dobro upućen izvor, na koncu pristao na većinu Podravkinih uvjeta.

Kamioni s Podravkinom robom ovaj će tjedan krenuti prema Kauflandovu skladištu, potvrđuje nam sugovornik iz trgovačkog lanca.

Nepoštene prakse

Uskrs stiže, to je dobra vijest i za nas i za Podravku”, navodi naš izvor.

Činilo se kako će do dogovora i prekida “trgovinskog rata” između dvije velike kompanije doći još uoči lansjkog Božića, što su nam bili dojavili iz Kauflanda, ali na koncu se to izjalovilo. No, ovaj put je dogovor postignut, a novi ugovor potpisan.

Nakon izbijanja sukoba i povlačenja Podravkinih proizvoda s Kauflandovih polica, o čemu je naš portal PRVI PISAO, koprivnička je tvrtka priopćila kako su još u travnju lani bili prekinuli isporuku proizvoda.

“Nismo uspjeli postići obostrano prihvatljiv dogovor o uvjetima suradnje. Kauflandov zahtjev za povoljnije uvjete, odnosno cijene, u odnosu na naše druge trgovačke partnere Podravki nije prihvatljiv, a, osim toga, suprotan je i Zakonu o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi”, rekli su u Podravki.

Pregovori gotovi

O tome da su s polica Kauflanda odjednom nestali popularni Podravkini proizvodi poput Vegete i Juha tada se oglasio i trgovački lanac.

“Kaufland ostvaruje dugogodišnju suradnju s domaćim proizvođačima, pa tako i s Podravkom koju Kaufland nije izbacio s polica, a trenutno našim kupcima nudimo neke od najprodavanijih artikala, primjerice Lino Ladu, ajvar, pasiranu rajčicu i slično

Neki drugi proizvodi trenutno nisu dostupni, no pregovori između Kauflanda i Podravke su u tijeku i vjerujemo da će se uskoro postići dogovor, a sve kako bi se kupcima omogućio najbolji omjer cijene i kvalitetne ponude”, odgovorili su iz Kauflanda.

U svakom slučaju, dogovor je na kraju postignut. Od ovog tjedna, dakle, Podravka se vraća u Kaufland.


Tagovi: KAUFLAND PODRAVKA POVRATAK

NEDAVNO OBJAVLJENO