SJEDNICA NADZORNOG ODBORA

Potvrđeno: Podravka će dioničarima isplatiti rekordnu dividendu

Objavljeno, 04. travnja 2022. Financijer
# Foto: DANICA.HR / Martina Dalić, predsjednica uprave Podravke
AUTOR
Robert Mihaljević

Podravka će ove godine isplatiti rekordnu dividendu svojim dioničarima, potvrdila je u ponedjeljak kompanija.

Isplatu najveće dividene u povijesti ranije je najavio portal Danica.

“Grupa Podravka u izazovnoj 2021. godini ostvarila je prihode od prodaje u iznosu od 4.631,5 milijuna kuna te neto dobit od 309,2 milijuna kuna. U odnosu na godinu prije, prihodi od prodaje rasli su 2,8%, a dobit 24,2%.

Uz nastavak organskog rasta, snažan rast dobiti omogućili su daljnja racionalizacija poslovanja i kontrola operativnih troškova. Prihodi od prodaje rasli su u oba poslovna segmenata Grupe Podravka, Prehrani i Farmaceutici. Odlični rezultati omogućili su rast predviđene isplate dividende.

Nadzorni odbor prihvatio je prijedlog Uprave o isplati dividende u iznosu od 13 kuna po dionici. To je četiri kune više po dionici nego što je isplaćeno lani kada je dividenda iznosila 9 kuna bruto.

Konačnu odluku o isplati dividende donijet će Skupština društva koja će se održati 14. lipnja. Ukoliko Skupština društva potvrdi isplatu, dividenda će biti isplaćena svim dioničarima, a datum isplate je 12. kolovoza”, priopćili su iz Podravke.

Najviše će dobiti država koja putem svojih fondova kontrolira oko 25 posto dionica – čak 23 milijuna kuna. Malim dioničarama koji, primjerice, imaju 100 dionica isplatit će se 1300 kuna bruto. No, na taj iznos moraju platiti porez na kapital od 10 posto.

Dakle, na račune će im sjesti 1170 kuna. Ako su dionice stekli u programu radničkog dioničarstva, na njih se ne plaća porez na kapital.


Tagovi: DIVIDENDA PODRAVKA

NEDAVNO OBJAVLJENO