ODLUKA U LIPNJU

Podravka isplaćuje dividendu, mogla bi biti najveća dosad

Objavljeno, 26. ožujka 2022. Financijer
# Foto: DANICA.HR / Martina Dalić i Andrej Plenković
AUTOR
Robert Mihaljević

Uprava Podravke u ponedjeljak će razmatrati revidirane financijske izvještaje za prošlu godinu te donijeti prijedlog odluke o upotrebi dobiti.

Podravka je lani, prema dosad objavljenom, ostvarila 4,63 milijarde kuna prihoda uz rast od blizu 3 posto. Kompanija je imala i neto dobit od čak 304 milijuna kuna, što je najviše u povijesti. Dobit je 24 posto veća nego godinu ranije.

Kako se neslužbeno doznaje, Podravka bi ove godine mogla isplatiti najveću dividendu dosad. Lani je dividenda iznosila 9 kuna po dionici, za što je ukupno izdvojeno 63 milijuna kuna.

Naš izvor iz vrha Podravke kaže kako bi ovogodišnja dividenda mogla biti veća od lanjske. No, zasad nije poznat točan iznos.

Odluku o isplati dividende službeno će donijeti Glavna skupština dioničara Podravke koja će se održati 14. lipnja. Dividenda će se pak isplatiti 12. kolovoza.

Najviše novca od dividende dobiva država koja putem svojih fondova kontrolira oko 25 posto dionica. Lani su, tako, dobili ukupno oko 16 milijuna kuna. Podravka je prošle godine za isplatu dividende svim dioničarima izdvojila ukupno oko 63 milijuna kuna.


Tagovi: DIVIDENDA PODRAVKA

NEDAVNO OBJAVLJENO