PREDSTAVLJANJE U SRIJEDU

Potvrđeno: gradonačelnik Križevaca Mario Rajn novi je član HSS-a

Objavljeno, 25. veljače 2020. Vijesti
# Foto: Grad Križevci / Mario Rajn reže tortu na proslavi Dana grada
AUTOR
Robert Mihaljević

Nezavisni križevački gradonačelnik Mario Rajn ulazi HSS, upravo je potvrđeno iz stranke.

“U srijedu u 11 sati u Hrvatskom saboru održat će se konferencija za medije na temu Energetska tranzicija prema obnovljivim izvorima energije te ulazak Marija Rajna u HSS. Govorit će predsjednik HSS-a Krešo Beljak te gradonačelnik Križevaca Mario Rajn”, stoji u pozivu HSS-a.

Stranka naglašava kako je Mario Rajn sveučilišni prvostupnik matematike Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu s pedagoško-psihološkim kompetencijama stečenim na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

“Kao stipendist Veleučilišta VERN stručno se usavršavao na diplomskom studiju IT menadžment. Završio je i godišnji program Akademije za politički razvoj Vijeća Europe.

IZVRŠNI DIREKTOR

Više od desetljeća aktivan je kao volonter u civilnom sektoru, a četiri godine prije stupanja na funkciju gradonačelnika bio je predsjednik križevačke Udruge P.O.I.N.T. u kojoj je realizirao mnoge dobrotvorne akcije.

Organizirao je i razne kulturno-umjetničke festivale i projekte koji promoviraju obrazovanje, poput Sajma studija, Priprema za državnu maturu, itd. Završetkom mandata u udruzi odlučio se posvetiti bavljenju lokalnom politikom za javno dobro.

Bio je član Gradskog savjeta mladih Grada Križevaca od 2009. do 2013. godine i član Županijskog savjeta mladih Koprivničko-križevačke županije od 2012. do 2014. Pripravnički staž je odradio u bankarskom sektoru. Nekoliko je godina radio kao nastavnik matematike u osnovnim i srednjim školama Križevaca i okolice, a zatim je prešao u privatni sektor.

Prije izbora za gradonačelnika Križevaca dvije godine je radio na poziciji izvršnog direktora u jednom križevačkom poduzeću s četrdesetak zaposlenih, na poslovima razvoja poslovanja i strateškog upravljanja.

Nedavno je pripremio te iz sredstava EU fondova uspješno osigurao financiranje projekta za uvođenje suvremenih tehnoloških rješenja u poslovanje poduzeća, čija provedba je u tijeku. Područja od posebnog interesa su mu IT, održivi razvoj te energetika – obnovljivi izvori energije.

ENERGETSKI NEOVISAN

Otkako je Rajn na čelu Križevaca, mediji su taj grad u Koprivničko-križevačkoj županiji prozvali šampionom EU fondova, gradom budućnosti, gradom solarne energije te gradom koji “misli zeleno”, a Rajn ističe kako im je u planu da do 2030. godine Križevci postanu potpuno energetski neovisan grad u Hrvatskoj.

Govori engleski i njemački jezik. Oženjen je suprugom Vlatkom, liječnicom koja je specijalizantica školske medicine, imaju kćerkicu Evu. U slobodno vrijeme voli zaigrati mali nogomet, a sa suprugom rado sudjeluje u pub kvizovima.

Ljubav prema glazbi u mladenačkim danima je njegovao kao klavijaturist u križevačkom rock-sastavu Porota, a završio je i osnovnu glazbenu školu, instrument harmonika. Veliki je ljubitelj knjiga, posebno iz ekonomskih i tehnoloških područja”, piše HSS o svojem novom članu.


Tagovi: GRADONACELNIK HSS KRIZEVCI MARIO RAJN

NEDAVNO OBJAVLJENO