Potvrđeno: Podravka zatvara tvornicu za preradu rajčice u Umagu

Objavljeno, 11. svibnja 2022. Vijesti
# Foto: PODRAVKA / Linija za tetrapak iz Umaga je preseljena u Varaždin još lani
AUTOR
Robert Mihaljević

Podravka zatvara tvornicu za preradu rajčice u Umagu i cijelu proizvodnju seli u Varaždin.

Informacija kojom se neslužbeno baratalo posljednjih mjeseci sad je dobila i službenu potvrdu: do kraja godine to je gotova stvar.

“Pokrenute su važne investicije u nove proizvodne linije u tvornici Kalnik u Varaždinu, i to linije za preradu, linije za punjenje te preseljenje linija iz tvornice Umag.

Bit će realizirane do kraja 2022. godine, a rezultirat će podizanjem stupnja proizvodne djelotvornosti i stvaranjem preduvjeta za proizvodnju inoviranih proizvoda”, otkrili su iz koprivničke prehrambene kompanije.

Podravka je lani iz tvornice u Umagu preselila u Varaždin novu Tetra Pak A3 Flex proizvodnu liniju za rajčicu, a oko 30 radnika dobilo je ponudu da radi u Kalniku. Zanimljivo, u umašku je tvornicu bila instalirana tek prije tri godine.

U srpnju 2018. Podravka je u tvornici za preradu rajčice u Umagu predstavila novu Tetra Pak proizvodnu liniju vrijednu više od 7 milijuna kuna koja “omogućava dugotrajnost i svježinu proizvoda te fleksibilnu proizvodnju Podravka passate volumena 500 ml ili 200 ml”.

Riječ je o jedinoj tvornici za preradu rajčice koja je počela s radom još 1911. godine. Gradsko vijeće Umaga još je ranije zonu u kojoj je Podravkina tvornica za preradu rajčice – koja je usred Umaga, uz more – urbanistički prenamijenila u prostor za turističko-hotelsku namjenu.

Tamo se mogu graditi stanovi, apartmani, hoteli i rekreativne zone.


Tagovi: KALNIK PODRAVKA RAJčICA TVORNICA UMAG VARAžDIN ZATVARA TVORNICU U UMAGU

NEDAVNO OBJAVLJENO