Potpisan novi kolektivni: poznata tvrtka digla plaće radnicima za 160 eura

Objavljeno, 13. veljače 2024. Vijesti
# Foto: ZVIJEZDA / Tvornica ulja tvrtke Zvijezda plus
AUTOR
Robert Mihaljević

Dogovoreno je novo povećanje plaća u tvrtki koja posluje u sastavu Fortenova grupe.

Potpisan je novi dodatak kolektivnom ugovoru u tvrtki Zvijezda kojim su definirana povećanja materijalnih primanja radnika u ovoj godini i počinju se primjenjivati s isplatama za siječanj.

Zvijezda će u ovoj će godini uložiti 1,26 milijuna eura u povećanje osnovne bruto plaće i drugih primanja zaposlenika, otkrivaju u toj kompaniji.

“Uvjeren sam da smo ovim potpisom napravili dobar posao za radnike Zvijezde te kroz ove pregovore podigli osnovne plaće radnika u rasponu od 80 do 140 eura. Valja istaknuti da će time doći i do većih primanja radnika koji rade u smjenama, odnosno imaju ugovorene dodatke na plaći.

Također, zadovoljni smo i povećanjem naknade za topli obrok koja će od plaće za siječanj iznositi maksimalno neoporeziv iznos, odnosno 100 eura, što je povećanje za više od 50 posto”, izjavio je Denis Paradiš, predsjednik Sindikata PPDIV, kao voditelj sindikalnog pregovaračkog tima.

Tomislav Alagušić, predsjednik uprave Zvijezde, rekao je kako povećanje primanja predstavlja nastavak kontinuiranih ulaganja u poboljšanje materijalnih statusa radnika.

“Time ujedno želimo osigurati konkurentnost kompanije na tržištu rada, a kroz nagrade i druge materijalne dodatke utjecati na zadovoljstvo zaposlenika”, zaključuje Alagušić.

U Zvijezdi je predlani u prosjeku bilo zaposleno 427 radnika čija je prosječna neto plaća iznosila 1015 eura. Od ove godine zajedno s dodatkom za topli obrok – prema našem grubom izračunu – plaća će prosječno biti veća za oko 160 eura.


Tagovi: 2024 KOLEKTIVNI UGOVOR PLAćE RADNICI SINDIKAT ZVIJEZDA

NEDAVNO OBJAVLJENO