REKORDERI NA SJEVERU

Policijska uprava zbog negativnih bodova poništila 27 vozačkih dozvola

Objavljeno, 17. veljače 2020. Vijesti
# Foto: ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Policijska uprava virovitičko-podravska od 1. kolovoza lani do danas zbog gomilanja negativnih bodova poništila je čak 27 vozačkih dozvola.

Ranije smo objavili kako je varaždinska Policijska uprava u šest proteklih mjeseci poništila 20 vozačkih dozvola, i to na mnogo većem području i broju stanovnika od virovitičkoga kraja.

Negativni prekršajni bodovi su pravna posljedica pravomoćne osude vozača motornog vozila za određene teže prekršaje u prometu.

Maksimalno se za jedan prekršaj može odrediti šest negativnih bodova. Vozaču koji je za dvije godine prikupio 12 negativnih bodova, rješenjem se ukida i poništava vozačka dozvola.

Osoba kojoj je vozačka dozvola ukinuta i poništena, može ponovno polagati vozački ispit istekom roka od dvije godine od dana izvršnosti rješenja o ukidanju vozačke.

Varaždinska policija nedavno je izvijestila kako je za pijanog mladića (21) koji je ulovljen za volanom premda mu je vozačka nedavno poništena predložena kazna od 61.000 kuna i 60 dana zatvora.

Najviše, šest kaznenih bodova može se dobiti za vožnju s više od 1,50 promila, odbijanje alkotestiranja i prekoračenje brzine u naselju za više od 50 kilometara na sat.


Tagovi: POLICIJA PONIšTILA VIROVITICA VOZAčKA DOZVOLA

NEDAVNO OBJAVLJENO