ZAVRŠIO U PRITVORU

Policija uhitila antivaksera koji je prijetio bjelovarskoj liječnici

Objavljeno, 16. prosinca 2021. Crna kronika
# Foto: POLICIJA / ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Policija je u četvrtak uhitila 44-godišnjeg muškarca koji je prijetio liječnici Zavoda za javno zdravstvo u Bjelovaru nakon mučnih prosvjeda ispred te ustanove.

Priopćili su to kasno navečer u četvrtak navodeći kao “provode kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjakom zbog sumnje da je 9. prosinca nakon prosvjeda građana protiv aktualnih mjera protiv pandemije putem društvene mreže počinio kazneno djelo prijetnje na štetu liječnice”.

“Kriminalističko istraživanje se provodi u suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom u Bjelovaru. Policijski službenici su osumnjičenog uhitili te će ga nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja u zakonskom roku predati pritvorskom nadzorniku, a protiv njega će podnijeti kaznenu prijavu”, navode u policiji.

OBRAT U POSTUPANJU

To je obrat u postupanju policije jer su samo dva dana ranije, u utorak, bili priopćili kako je tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno da je objavom komentara na štetu 56-godišnje liječnice počinjeno kazneno djelo prijetnje, ali proogn se pokreće povodom prijedloga oštećene osobe.

“Kriminalističkom istraživanjem nisu utvrđeni elementi bilo kojeg kaznenog djela za koje se kazneni postupak pokreće po službenoj dužnosti”, priopćila je u utorak bjelovarska policija koja je troje agresivnih sudionika prosvjeda prekršajno prijavila.

Ipak, čini se kako su se u cijelu priču uključili i u Općinskom državnom odvjetništvu koji očito smatraju kako ima elemenata da se počinitelja prijetnje goni i po službenoj dužnosti.


Tagovi: BJELOVAR PRIJETIO LIJEčNICI PROSVJEDI UHITILA ANTIVAKSERA ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO

NEDAVNO OBJAVLJENO