PRATI SE TRAG NOVCA

Pojavili se novi svjedoci u istrazi protiv bivšeg direktora Piškornice Jozinovića

Objavljeno, 15. kolovoza 2019. Vijesti
#
AUTOR
Robert Mihaljević

Čini se da se nešto zakompliciralo u istrazi protiv bivšeg šefa regionalnog centra za otpad Piškornica Mladena Jozinovića kojeg se tereti za nezakonitu isplatu milijunskog bonusa.

Darko Galić, glasnogovornik Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu, u lipnju nam je bio najavio kako je istraga pri kraju i da će tužitelji tijekom srpnja donijeti odluku o (ne)podizanju optužnice. No, to se nije dogodilo.

“Istraga u predmetu Piškornica produljena je zbog opsežnosti postupka. Trebala bi biti završena unutar nekoliko mjeseci”, odgovorio nam je Galić u srijedu.

Naši izvori bliski pravosuđu otkrivaju pak kako se pojavilo nekoliko novih svjedoka koje treba ispitati u tom postupku, a time se želi rasvijetliti trag novca iz Piškornice. Odnosno, gdje je završio milijun kuna koje je Jozinović u više navrata tijekom 2016. i 2017. isplaćivao na svoj račun.

Osim Jozinovićeva bonusa i lažne diplome Prometnog fakulteta, Županijsko državno odvjetništvo, potvrđuje Darko Galić, radi na još nekoliko predmeta povezanih s Piškornicom.

Riječ je o slučajevima vezanim uz poslovnu suradnju poznatog nogometnog dužnosnika Roberta Markulina s Piškornicom, prodaju obiteljskog poduzeća Prizma u vlasništvu obitelji Vlah Piškornici te prodaju općinskog zemljišta u mandatu bivšeg načelnika Ivice Petričevića.

Nakon smjene, Jozinović je završio u tvrtki Zero global waste Jefforyja Blackarda, američkog biznismena bliskog Trumpovoj administraciji.


Tagovi: ISTRAGA MLADEN JOZINOVIć PIšKORNUICA SVJEDOCI

NEDAVNO OBJAVLJENO