VESELICA U PITOMAČI

Pogledajte u čijem hotelu oko 150 branitelja INA-e ima veliko druženje

Objavljeno, 12. listopada 2019. Vijesti
# Foto: Virovitičko-podravska županija
AUTOR
Robert Mihaljević

Oko 150 ljudi stiglo je u subotu u Pitomaču na redovno godišnje druženje i sportske susrete Udruge branitelja INA-Naftaplin KVIN.

Zanimljivo, veliko druženje branitelja INA-e održava se u Hotelu Divino u Pitomači kojim upravlja Ivan Đakić (23), problematični sin saborskog zastupnika HDZ-a i šefa HVIDRA-e Josipa Đakića Jope.

“Nije prvi put da udruga branitelja INA-e održava aktivnosti u Hotelu Divino. Jopa Đakić bivši je Inaš, rudar, prije rata radio je u Naftaplinu, pa ima dobre veze u toj udruzi”, tvrdi danas naši izvor iz Pitomače, koji nas je obavijestio o svemu.

Ivan Đakić hotel je obnovio i otvorio u lipnju 2017. godine, ali nikad nije objavljeno koliko je uložio u zgradu i otkud mu novac. Priča se kako je u hotel uloženo oko 3,5 milijuna kuna.

Šeks na otvorenju

Mediji su zabilježili kako su na otvorenju hotela u Pitomači bili i tadašnji predsjednik Sabora Vladimir Šeks te ministri Petar Čobanković i Ivica Kirin.

Inače, hotel je smješten na ulazu u Pitomaču s virovitičke strane. Navodi se kako ima 20 moderno uređenih soba s ukupno 50 ležajeva i kupaonicama. Sve sobe su klimatizirane i opremljene smart TV-ima, a tu je i besplatan Wi-Fi za sve goste.

Ivan Đakić, sin saborskog zastupnika Josipa Đakića
Ivan Đakić / Foto: Facebook

U Hotelu Divino radi deset zaposlenih, a nedavno su dobili državne poticaje za gradnju bazena.

Inače, Đakić junior nedavno je osuđen na 11 mjeseci uvjetnog zatvora zbog prijetnji novinaru Ivanu Žadi i javnog poticanja na nasilje i mržnju protiv Srba. Tekst o tome možete pročitati OVDJE.

Mrtvi četnik

Novinar je Đakića lani prijavio jer je u kafiću pred svjedocima vikao da će “pretući Žadu čim ga vidi, vući ga za kosu ili platiti 50 eura nekome da mu polomi kosti”.

Taj je postupak bio spojen s onim za poticanje na mržnju jer je pravoslavni Božić čestitao slikom na kojoj ustaša drži glavu mrtvog četnika. Sliku je Đakić objavio na Facebooku te napisao: Svim prijateljima ‘srbicima’ sretan bozic.

Zbog toga će mu se, prema odluci suda, uništiti mobitel iPhone s kojeg je objavio sporni sadržaj na Facebooku. Prema nepravomoćnoj presudi, Đakić u korist udruge SOS dječje selo Hrvatska mora uplatiti 20.000 kuna.

Bar Hotela Divino u Pitomači / Foto: Virovitičko-podravska županija


Tagovi: BRANITELJI HOTEL DIVINO INA JOSIP đAKIć PITOMACA

NEDAVNO OBJAVLJENO