OSUĐEN SAMO UVJETNO

Tužitelji nezadovoljni presudom, traže da se mladog Đakića strpa u zatvor

Objavljeno, 08. lipnja 2019. Vijesti
# Foto: Facebook / Ivan Đakić
AUTOR
Redakcijski tekst

Općinsko državno odvjetništvo nije zadovoljno nepravomoćnom presudom protiv Ivana Đakića, sina saborskog zastupnika HDZ-a Josipa Đakića, koji je osuđen na 11 mjeseci uvjetnog zatvora zbog prijetnji novinaru Ivanu Žadi i javnog poticanja na nasilje i mržnju protiv Srba.

“Budući da smo u optužnici zatražili izricanje bezuvjetne zatvorske kazne, ovo će državno odvjetništvo, po primitku pisanog otpravka presude, uložiti žalbu protiv presude zbog odluke suda o kazni”, naveli su virovitički tužitelji.

Za prijetnje novinaru Žadi mladi je Đakić osuđen na sedam mjeseci zatvora, a za javno poticanje na nasilje i mržnju dobio je osam mjeseci. Tužiteljstvo će tražiti da mu to budu bezuvjetne, a ne uvjetne zatvorske kazne.

Novinar je Đakića lani prijavio jer je u kafiću pred svjedocima vikao da će “pretući Žadu čim ga vidi, vući ga za kosu ili platiti 50 eura nekome da mu polomi kosti”. Taj je postupak spojen s onim za poticanje na mržnju jer je pravoslavni Božić čestitao slikom na kojoj ustaša drži glavu mrtvog četnika.

Sliku je Đakić objavio na Facebooku te napisao: Svim prijateljima ‘srbicima’ sretan bozic. Zbog toga će mu se, prema odluci suda, uništiti mobitel iPhone s kojeg je objavio sporni sadržaj na Facebooku. Prema nepravomoćnoj presudi, Đakić u korist udruge SOS dječje selo Hrvatska mora uplatiti 20.000 kuna.


Tagovi: IVAN đAKIć IVAN ZADA PRESUDA SRBI

NEDAVNO OBJAVLJENO