VIDEO IZ JUREĆEG AUTOMOBILA

Pogledajte snimku iz bmw-a u kojem je teško ozlijeđeno petero mladih

Objavljeno, 29. rujna 2020. Vijesti
# Foto: FACEBOOK / ČITATELJ / Detalj sa snimke i vozač koji je skrivio nesreću
AUTOR
Redakcijski tekst

Portal Danica u posjedu je snimke koja je nastala u automobilu neposredno prije teške prometne nesreće u kojoj je ozlijeđeno petero mladih.

Nesreća se dogodila u nedjelju oko 7 ujutro u Gornjem Dragancu kod Čazme. Skrivio ju je vozač (23) bmw-a pod utjecajem alkohola i policija će protiv njega podnijeti kaznenu prijavu.

Video je putem Instagram storyja snimila 15-godišnja putnica u bmw-u koja je s teškim ozljedama prebačena u zagrebački KBC. Snimka prikazuje 14 sekundi prije izlijetanja bmw-a na mokroj i skliskoj prometnici.

Teška prometna nesreća: bmw izletio s ceste, petero mladih teško ozlijeđeno
Bmw je u nesreći potpuno uništen / Foto: Policija

Video nam je u utorak poslao čitatelj koji nam je skrenuo pozornost i na istup vozača na društvenim mrežama u kojem pokušava opravdati svoj postupak.

Na snimci se vidi kako vozač u jednom času bmw-om po mokroj cesti juri gotovo 160 kilometara na sat i u lijevom zavoju prelazi dijelom na lijevi kolnički trak u trenutku dok iz suprotnog smjera nailazi kamion.

TROJE ISPALO IZ VOZILA

Tog časa vozač se naglo vraća u svoj, desni prometni trak, desnim kotači a zahvaća travnatu bankinu i na skliskoj cesti gubi kontrolu nad bmw-om.

“Došlo je do zanošenja vozila i slijetanja na nogostup i travnatu površinu s lijeve strane kolnika. Potom prednjim dijelom vozila udara u metalno-žičanu ogradu kuće, te se vozilo zarotiralo za 180 stupnjeva.

Pritom je udarilo stražnjim dijelom u betonski zidić, a lijevim bočnim dijelom u nosivi stup kovane ograde. Nakon udara došlo je do višestrukog prevrtanja vozila po metalno-žičanoj ogradi nakon čega se zaustavilo u dvorištu”, naveli su u bjelovarskoj policiji.

Svih petero osoba iz automobila teško je ozlijeđeno, a 15-godišnja putnica sa stražnjeg sjedišta je prevezena je u zagrebački KBC. Navodno su se vraćali s jednog rođendana na koji su stigli večer prije.

Kako se doznaje, vozač i suvozač bili su nakon nesreće prikliješteni u vozilu i morali su ih izvlačiti vatrogasci. Troje mladih tijekom nesreće poispadalo je iz vozila po dvorištu kuće u koje se vozilo zaletjelo.

“Za vrijeme vožnje vozač te troje putnika na zadnjem sjedištu nisu bili vezani sigurnosnim pojasom, dok je jedino putnik na prednjem sjedištu bio vezan sigurnosnim pojasom.

‘SVAKOM SE MOŽE DOGODIT’

Zbog zadobivenih ozljeda 23-godišnji vozač, 17-godišnji i dvoje 19-godišnjih putnika su prevezeni u Opću bolnicu Bjelovar radi pružanja liječničke pomoći. Putnica (15) zbog teških tjelesnih ozljeda prevezena je u KBC u Zagrebu”, kažu u policiji.

Mladi vozač kojeg čeka kaznena prijava ovako je komentirao prozivke i optužbe na društvenim mrežama:

“Prva stvar, sam sam si krvavo zaradio taj auto, nemam roditelje koji su mi mogli sve priuštit i jako sam zahvalan na tom. Radim i zarađujem si za sebe, niko mi ne daje i ne poklanja, ne razumijem kak svi ocijenite čovjeka po izgledu i pričama koje čujete.

Nikad prije nisam napravio nikakav udes nit sam izletio, svakom se može dogodit. Bitno je da su svi živi i zdravi, a vi ako baš želite, evo možete me razapet i strpat u ćuzu ako će vama tako bit lakše, onda super, uživajte i budite pozdravljeni”, napisao je vozač bmw-a u kojem samo čudom nije bilo mrtvih.


Tagovi: BMW CAZMA PROMETNA VIDEO

NEDAVNO OBJAVLJENO