DETALJI TEŠKE NESREĆE

Vozač bmw-a bio pijan, vraćali su se u 7 ujutro s rođendana

Objavljeno, 27. rujna 2020. Crna kronika
# Foto: POLICIJA / Bmw je potpuno uništen
AUTOR
Redakcijski tekst

Policija je objavila detalje teške prometne nesreće u kojoj je u nedjelju oko 7 ujutro teško stradalo petero mladih u Gornjem Dragancu kod Čazme.

Nesreću je skrivio vozač (23) pod utjecajem alkohola i policija je protiv njega podnijeti kaznenu prijavu.

Svih petero osoba iz automobila teško je ozlijeđeno, a 15-godišnja putnica sa stražnjeg sjedišta je kritično i prevezena je u zagrebački KBC. Navodno su se vraćali s jednog rođendana na koji su stigli večer prije.

Kako se doznaje, vozač i suvozač bili su nakon nesreće prikliješteni u vozilu i morali su ih izvlačiti vatrogasci. Troje mladih tijekom nesreće poispadalo je iz vozila po dvorištu kuće u koje se vozilo zaletjelo.

VOZILO SE ZAROTIRALO

“Izlaskom iz blagog lijevog zavoja usljed neprilagođene brzine i mokrom kolniku izgubio je nadzor i desnim kotačima zahvatio travnatu bankinu.

Došlo je do zanošenja vozila i slijetanja na nogostup i travnatu površinu s lijeve strane kolnika. Potom je prednjim dijelom vozila udario u metalno-žičanu ogradu kuće, te se vozilo zarotiralo za 180 stupnjeva.

Pritom je udarilo stražnjim dijelom u betonski zidić, a lijevim bočnim dijelom u nosivi stup kovane ograde. Nakon udara došlo je do višestrukog prevrtanja vozila po metalno-žičanoj ogradi nakon čega se zaustavilo u dvorištu.

Za vrijeme vožnje vozač te troje putnika na zadnjem sjedištu nisu bili vezani sigurnosnim pojasom, dok je jedino putnik na prednjem sjedištu bio vezan sigurnosnim pojasom.

ZAVRŠILI U BOLNICI

Zbog zadobivenih ozljeda 23-godišnji vozač, 17-godišnji i dvoje 19-godišnjih putnika su prevezeni u Opću bolnicu Bjelovar radi pružanja liječničke pomoći.

Putnica (15) zbog teških tjelesnih ozljeda prevezena je u Klinički bolnički centar u Zagrebu. Do trenutka objavljivanja vijesti za 17-godišnjaka i jednog 19-godišnjaka su kvalificirane također teške tjelesne ozljede, dok su 23-godišnji vozač i 19-godišnji putnik još u liječničkoj obradi.

Vozaču su izuzeti uzorci krvi i mokraće poradi analize na prisutnost alkohola ali i analize na prisutnost opojnih droga u organizmu”, zaključuju u bjelovarskoj policiji.


Tagovi: BMW čAZMA PROMETNA

NEDAVNO OBJAVLJENO