EKO PAPIR SE ŠIRI

Podravska tvrtka proširuje proizvodnju i zapošljava čak 60 novih radnika

Objavljeno, 23. veljače 2022. Financijer
# Foto: ŽUPANIJA / Pogon tvrtke Eko papir u Goli
AUTOR
Redakcijski tekst

Podravska tvornica u proljeće kreće s osjetnim proširenjem proizvodnih kapaciteta te novim zapošljavanjima koji će broj radnika povećati za gotovo 40 posto.

Riječ je o tvornici papirnatih vrećica Eko papir iz Gole kod Koprivnice koja je lani ostvarila oko 130 milijuna kuna prihoda te ima oko 160 zaposlenih.

Novi vlasnik, investicijski div Generali investments, odlučio je uložiti u Eko papir 45 milijuna kuna, a prvi strojevi očekuju se u ožujku. Kad se investicija dovrši, proizvodnja će se drastično povećati. Prihodi bi skočili na 225 milijuna kuna, a broj zaposlenih na 220, otkriva poslovni tjednik Lider.

Tvrtku je u travnju 2019. poharao golemi požar koji je progutao cijeli proizvodni pogon i počinio štetu od čak 20 milijuna kuna. Požar je ubrzao vlasničku transformaciju Eko papira kao tvrtke u vlasništvu obitelji Matošić.

Vlasnik Darko Matošić odlučio je 75 posto udjela prodati slovenskom investicijskom divu Generali investments, a po 12,5 posto prepisao je na djecu: Krešimira Matošića i Irenu Matošić Bijelić.

U Eko papiru potkraj 2020. godine bila su zaposlena 143 radnika. Početkom iduće godine u podravskoj tvrtki trebalo bi, dakle, raditi barem 50 posto više ljudi.


Tagovi: EKO PAPIR GOLA MATOšIć PAPIR VREćICE ZAPOšLJAVANJE

NEDAVNO OBJAVLJENO