Podravska tvrtka ostvarila snažan rast prihoda, a radnike plaća 664 eura

Objavljeno, 01. lipnja 2023. Vijesti
# Foto: OSATINA GRUPA / Mesna industrija Natura Đurđevac
AUTOR
Redakcijski tekst

Poznata podravska tvrtka ostvarila je značajan rast prihoda i dobiti tijekom prošle godine.

Riječ je o tvrtki Mesna industrija Natura iz Đurđevca koja posluje u sastavu moćne poljoprivredne kompanije Osatina grupe u vlasništvu Mirka Ervačića.

Mesna industrija Natura Đurđevac / Foto: Osatina grupa

Natura je lani imala prihode od 10,4 milijuna eura, što je rast od 60 posto, te dobit od 642.000 eura koja je veća za čak 1300 posto u odnosu na godinu ranije. Natura ima vlastitu farmu svinja te proizvodi polugotove i gotove mesne proizvode od domaćih sirovina.

Uspjeli su s dijelom mesnih proizvoda ući i u trgovački lanac Lidl što im je donijelo značajan rast prihoda. Povećavali su i zaposlenost pa sad imaju 52 radnika čija je prosječna neto plaća lani iznosila 739 eura, što je 60-ak eura više nego predlani.

U vlasništvu Osatina grupe je i đurđevačka tvrtka Nova natura koja ima veliku plantažu jabuka i jagoda s vlastitom hladnjačom te se bavi uzgojem voća i povrća. Nova natura lani je imala 5,24 milijuna eura prihoda (18 posto više) uz neto dobit od 315.000 eura (manje za 17 posto).

Plastenici s jagodama tvrtke Nova natura Đurđevac / Foto: Osatina grupa

Nova natura zapošljava 100-tinjak radnika (20-ak više nego predlani) čija je prosječna neto plaća iznosila tek 664 eura (viša je za 70-ak eura nego predlani). Niske plaće vjerojatno su posljedica angažiranja sezonskih radnika koji uglavnom rade za minimalac.

Cijela Osatina grupa iz Semeljaca kod Đakova lani je imala 92,42 milijuna eura prihoda uz rast od 23 posto. Neto dobit iznosila je 2,9 milijuna eura i bila je manja za 54 posto. Osatina ima oko 600 zaposlenih koji su lani u prosjeku zarađivali 726 eura neto mjesečno.


Tagovi: 2022 NATURA đURđEVAC OSATINA GRUPA PLAćA

NEDAVNO OBJAVLJENO