Podravkina direktorica reagirala na naš tekst da je dužna 67.000 kuna poreza

Objavljeno, 16. studenoga 2022. Vijesti
# Foto: PODRAVKA / Moira Homan
AUTOR
Redakcijski tekst

Podravkina direktorica ljudskih resursa Moira Homan reagirala je na naš tekst da je dospjela na listu srama Porezne uprave zbog duga od 67.000 kuna.

Upozorava kako su netočni navodi o postojanju njezina duga prema Poreznoj upravi te tumači o čemu je tu zapravo riječ.

“Od srpnja 2022. sam u intenzivnoj komunikaciji s djelatnicima Porezne uprave s kojima zajednički rješavam pitanje moje porezne rezidentnosti za vrijeme rada izvan Hrvatske, o čemu sam dostavila svu potrebnu i traženu dokumentaciju prema Poreznoj upravi.

Posljednjih devet godina prije povratka u Hrvatsku radila sam u inozemstvu, na području Sjeverne Makedonije  i Njemačke, gdje sam bila porezni obveznik i porezni rezident.

To je dovelo do toga da je potrebno uskladiti moju rezidentnost za to razdoblje, a što je preduvjet za rješavanje predmeta po kojem postoji potencijalna porezna obveza za 2021. godinu.

Za mene osobno je neprihvatljiva činjenica da se nalazim na listi poreznih dužnika, tim više jer je neupitna moja spremnost da postupim po svakom rješenju Porezne uprave s čijim djelatnicima sam u neprekidnoj komunikaciji i dobroj suradnji tijekom protekla četiri mjeseca.

Nadam se da će vrlo brzo biti doneseno konačno porezno rješenje temeljem utvrđenog statusa porezne rezidentnosti za prošlu godinu, na osnovu kojega će odmah biti podmirene sve moje eventualne porezne obveze, te isto može potvrditi i Porezna Uprava, Ispostava Koprivnica”, naglasila je Moria Homan.


Tagovi: MOIRA HOMAN PODRAVKA POREZNI DUG

NEDAVNO OBJAVLJENO