SJEDNICA NADZORNOG ODBORA

Podravka upravo dobila novu upravu koja će kompaniju voditi idućih pet godina

Objavljeno, 04. veljače 2022. Vijesti
# Foto: PODRAVKA / Martina Dalić, predsjednica uprave koprivničke kompanije
AUTOR
Robert Mihaljević

Na današnjoj sjednici Nadzornog odbora Podravke donesena je odluka o imenovanju Uprave koja će kompaniju voditi u petogodišnjem mandatu koji počinje 24. veljače 2022.

Nadzorni odbor imenovao je dr.sc. Martinu Dalić za predsjednicu Uprave, a na novi mandat imenovani su i dosadašnji članovi Uprave Davor Doko i Ljiljana Šapina. Novi članovi Uprave su Milan Tadić, dosadašnji Podravkin glavni direktor za Adria regiju, i Ivan Ostojić, član Uprave Wustenrot stambene štedionice i član Nadzornog odbora Podravke, kojem mandat počinje teći od 1. srpnja.

Potvrdilo se sve ono o čemu je portal Danica ranije pisao. Uprava Podravke, dakle, imat će i dalje pet članova, a uprava Belupa tri, umjesto dosadašnja dva.

„Danas smo na prijedlog članova Nadzornog odbora koji predstavljaju najveće dioničare, mirovinske fondove i državu, imenovali Upravu koja će voditi Podravku u petogodišnjem razdoblju koje počinje 24. veljače. Činjenica da smo proces izbora okončali i donijeli odluku o sastavu nove Uprave gotovo mjesec dana prije isteka mandata sadašnje Uprave rezultat je fokusiranosti Nadzornog odbora na stalno unapređivanje kvalitete korporativnog upravljanja i približavanja standardima koji su uobičajeni u svijetu za kompanije Podravkine veličine i kompleksnosti.

Čestitam predsjednici Uprave i svim imenovanim članovima. Od nove Uprave očekujemo ostvarenje ciljeva strateškog plana za narednih pet godina te posebice daljnji rast kompanije, kako organski tako i kroz akvizicije. Očekujemo i intenziviranje investicija u podizanje ukupne tehnološke razine proizvodnih procesa kao preduvjeta veće inovativnosti i održavanja visoke kvalitete proizvoda.

Nadzorni odbor od Uprave također očekuje i kontinurana ulaganja u unapređivanje znanja i jačanje kompetencija zaposlenih na svim razinama s ciljem podizanja ukupne razine znanja kompanije. Rast vrijednosti za dioničare, motiviranost i lojalnost zaposlenika te doprinos povećanju kvalitete života u lokalnoj zajednici bit će najbolji pokazatelji uspješnosti rada nove Uprave“, istaknuo je predsjednik Nadzornog odbora Želimir Vukina.

Martina Dalić na mjesto predsjednice Uprave imenovana je s 4. veljače, a Nadzorni odbor je današnjom odlukom potvrdio zadovoljstvo njezinim radom i postignutim rezultatima povjerivši joj vođenje kompanije i u narednom, punom mandatu.

“Priliku da, zajedno s kolegama koji čine novu Upravu, vodim Podravku i u sljedećih pet godina shvaćam kao izraz povjerenja, ali na jednak način kao i prije godinu dana, za mene je to iznimno velika odgovornost. Odgovornost za ostvarivanje uspjeha Podravke na globalnom tržištu i povećanje vrijednosti za dioničare, ali i odgovornost za lokalnu zajednicu kroz trajno unaprjeđivanje položaja i zadovoljstva svih naših radnika.

Podravka je hrvatska multinacionalna kompanija čije srce jest i uvijek će biti u Koprivnici. Čestitam svim kolegama koji su imenovani u Upravu i želim svima puno uspjeha u zajedničkom radu. Očekujem da Uprava funkcionira kao tim, fokusiran jedino i isključivo na rast i razvoj Podravke kroz predanu i odlučnu provedbu razvojno investicijskog ciklusa kojeg smo započeli proteklih mjeseci.

Zahvaljujem svim članovima Nadzornog odbora i svim dioničarima na ukazanom povjerenju.” poručila je Martina Dalić.

Uz Martinu Dalić u Upravi ostaju član Uprave Davor Doko te članica Uprave Ljiljana Šapina, koji su prvi puta imenovani u veljači 2017., a kao novi članovi u nju ulaze Milan Tadić, Podravkin glavni direktor za Adria regiju te Ivan Ostojić, koji dolazi s pozicije člana Uprave Wustenrot stambene štedionice.

Nadzorni odbor zahvalio se dosadašnjim članovima Marku Đereku i Hrvoju Kolariću na doprinosu kojega su kompaniji dali svojim članstvom u Upravi Podravke.

Marko Đerek sada kao član ulazi u Upravu Belupa koju nastavlja voditi Hrvoje Kolarić.


Tagovi: MARTINA DALIć NOVA UPRAVA PODRAVKA

NEDAVNO OBJAVLJENO