DOGOVOREN SASTAV UPRAVA

DOZNAJEMO Ovo su ljudi koji će voditi Podravku i Belupo idućih pet godina

Objavljeno, 25. siječnja 2022. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / Predsjednik NO-a Podravke Želimir Vukina (desno) i čelnica uprave Martina Dalić
AUTOR
Robert Mihaljević

Ovaj tjedan trebala bi biti potvrđena nova uprava Podravke koja će kompaniju voditi u idućih pet godina, a mandat im teče od 24. veljače.

Portal Danica iz Podravkinih menadžerskih krugova ekskluzivno doznaje sastav uprave Podravke, ali i farmaceutske tvrtke Belupo.

Martina Dalić ostaje na čelu Podravke i idućih pet godina. U upravi također ostaju glavni kompanijski financijaš i predstavnik mirovinskih fondova Davor Doko, de facto kao drugi čovjek kompanije, te dosadašnja HDZ-ova članica uprave Ljiljana Šapina.

Novi član uprave, o čemu smo ranije već izvijestili, postaje Milan Tadić, izvršni direktor Adria regije. Iz uprave Podravke odlaze direktor Belupa Hrvoje Kolarić i drugi član uprave iz kvote mirovinskih fondova Marko Đerek. Umjesto Đereka, mirovinci će u upravu Podravke navodno delegirati drugoga kandidata, ali ovog časa nije poznato koga.

Poznata je i nova uprava Belupa koja će na dužnost stupiti u svibnju. Kako Danica doznaje, Hrvoje Kolarić ostaje na čelu te tvrtke, kao i dosadašnji član uprave Tihomir Heđever. Kao treći član pridružit će im se Marko Đerek, kao što smo već i najavili. Kako je Đerek član NO-a Belupa, ali i Revizijskog odbora, dat će ostavke na te funkcije.


Tagovi: BELUPO NOVA UPRAVA PODRAVKA UPRAVA

NEDAVNO OBJAVLJENO