SJEDNICA ODBORA ZA IMENOVANJA

Martina Dalić danas predstavlja novu upravu Podravke

Objavljeno, 11. siječnja 2022. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / Martina Dalić
AUTOR
Redakcijski tekst

Martina Dalić u utorak predstavlja novu upravu Podravke na sjednici Odbora za imenovanja Nadzornog odbora kompanije u kojem sjede šef NO-a Želimir Vukina, njegov zamjenik Luka Burilović i član NO-a Krunoslav Vitelj.

Odbor će prijedlog mandatarke proslijediti Nadzornom odboru koji bi na sjednici u petak trebao i službeno potvrditi novu upravu Podravke za sljedeće petogodišnje razdoblje. Mandat novoj upravi počinje 24. veljače.

Prema neslužbenim informacijama, u upravi ostaju dosadašnja članica Ljiljana Šapina, inače kadar koprivničkog HDZ-a, te glavni kompanijski financijaš Davor Doko, predstavnik mirovinskih fondova. U upravu navodno ulazi iskusni Podravkin menadžer Milan Tadić, član uprave slovenskog Žita i izvršni direktor Adria regije.

Naši neslužbeni izvori tvrde kako iz sadašnje uprave odlaze direktor Belupa Hrvoje Kolarić i drugi predstavnik mirovinskih fondova Marko Đerek koji bi trebao biti imenovan članom uprave Belupa za lanac opskrbe. No, riječ je o zasad nepotvrđenim informacijama.

Tko će još u upravu Podravke te tko bi u svibnju mogao doći na čelo Belupa, bit će poznato u danima koji slijede. Podravka u petak, nakon sjednice NO-a, odluku i sastav nove uprave mora javno objaviti na Zagrebačkoj burzi.

Inače, prema kompanijskom statutu, uprava Podravke može imati od tri do šest članova. Uz Dalić. Doku, Šapinu i Tadića (ako su naše informacije točne), u upravu mogu ući još dva člana. Svi moraju imati visoku stručnu spremu i najmanje pet godina iskustva na rukovodećim pozicijama u gospodarstvu.


Tagovi: MARTINA DALIć ODBOR ZA IMENOVANJA PODRAVKA UPRAVA

NEDAVNO OBJAVLJENO