UZGOJ I PRERADA POVRĆA U HERCEGOVINI

Podravka potpisala ugovor: Do ljeta nova tvornica kod Mostara

Objavljeno, 21. prosinca 2020. Financijer
# Foto: RTV HB / Screenshot / Plenković, Čović, Pucar i lokalni župnik pjevaju pjesmu Moja Heregovina na gradilištu nove tvornice u Mostaru
AUTOR
Redakcijski tekst

Podravka i mostarska Marinada potpisali su ugovor o strateškom partnerstvu kojim koprivnička kompanija preuzima kontrolu i proces uzgoja i prerade povrća u Hercegovini.

Ugovor su potpisale članica uprave Podravke Ljiljana Šapina i direktorica Marinade Maja Marušić. Premda nisu objavljeni detalji niti iznos ugovora, vjerojatno je riječ o uzgoju paprike i rajčice na plodnim hercegovačkim poljima te novoj tvornici za preradu u Kruševu kod Mostara.

Marinada je proteklih godina organizirala braniteljske zadruge i samostalne poljoprivrednike koji su uzgajali rajčicu i papriku za potrebe Podravke.

Ove je godine iz plodnih hercegovačkih polja oko Mostara Podravki isporučeno oko tisuću tona rajčice i oko 500 tona rog paprike koja se koristi za proizvodnju ajvara.

Planira se iduće godine povećanje proizvodnje rajčice koja bi se u ljeto 2021. godine trebala preraditi u novoj Podravkinoj tvornici kod Mostara.

Riječ je i o političkom projektu za koji se snažno založio premijer Andrej Plenković. On je početkom lipnja u Hercegovini sudjelovao na svečanom polaganju temeljnog kamena za gradnju tvornice.


Tagovi: MARINADA MOSTAR PODRAVKA POVRćE TVORNICA

NEDAVNO OBJAVLJENO