MODERNIZIRAT ĆE STARI POGON

Podravka odustala od izgradnje nove tvornice Dolcele i Lino žitarica

Objavljeno, 05. svibnja 2021. Financijer
# Foto: ZDRAVKO MIHEVC / Podravkin kompleks u Starčevićevoj ulici
AUTOR
Robert Mihaljević

Podravka je u srijedu priopćila kako će investirati oko 30 milijuna kuna u tehnološku modernizaciju tvornice Koktela u Koprivnici.

Kažu kako će nabaviti nove linije za proizvodnju i pakiranje u postojećoj tvornici u Starčevićevoj ulici, kod poslovne zgrade kompanije. U toj tvornici proizvode se grickalice Kviki, slatki program Dolcela i dio dječje hrane, odnosno Lino žitarice.

To znači kako je Podravka definitivno odustala od izgradnje nove tvornice Koktela u industrijskoj zoni Danica, što je bilo u planu. Stari pogon trebao se iz Starčevićeve preseliti na Danicu, gdje su sve Podravkine tvornice.

Još u studenom lani u javnu je raspravu bilo upućeno idejno rješenje nove tvornice koju je izradila koprivnička projektna kuća Forma biro. Tvornica se trebala prostirati na 14.000 četvornih metara s visinom građevine od 23 metra s četiri korisne etaže: prizemljem, međukatom te I. i II. katom.

Tvornica za proizvodnju slanog trajnog peciva, praškastih i ekstrudiranih proizvoda (službeni naziv iz idejnog rješenja) bila bi kapaciteta od 60 tona različitih proizvoda dnevno. Riječ je o slanom snack pecivu Kviki, praškastim proizvodima, kremama i kolačima Dolcela te žitaricama Lino.

Prema neslužbenim i nepotvrđenim informacijama, nova tvornica trebala je stajati najmanje 200 milijuna kuna. No, kako doznajemo, nije dobila zeleno svjetlo Nadzornog odbora kompanije, pa je odlučeno da se ide samo u nabavu novih strojeva za staru tvornicu u Starčevićevoj.

Na koncu je, kako doznajemo, revidiran i projekt obnove upravne zgrade koja je u prvotnom projektu trebala stajati čak 150 milijuna kuna. Investicija je na koncu snižena na otprilike 70 milijuna kuna.


Tagovi: DOLCELA KOKTELI LINO PODRAVKA TVORNICA

NEDAVNO OBJAVLJENO