POVUKAO OPCIJSKE DIONICE

Podravka je izvijestila kako je menadžeru dala dionice vrijedne milijun kuna

Objavljeno, 16. srpnja 2019. Financijer
# Foto: DANICA.HR / ILUSTRACIJA
AUTOR
Robert Mihaljević

Podravka je izvijestila kako je njezin bivši visokorangirani menadžer, vjerojatno jedan od ranijih članova uprave, u ponedjeljak iskoristio pravo na opciju kupnje čak 2500 dionica tržišno vrijednih više od milijun kuna.

Riječ je o povlastici koja je odabranim direktorima ugrađena u menadžerske ugovore – da tisuće dionica mogu kupovati od Podravke po cijenama iz prijašnjih godina. Opcije im vrijede tri godine nakon posljednje godine menadžerskog mandata.

“Društvo je dana 15. srpnja otpustilo 2500 redovnih dionica za svrhu realizacije prava na opciju kupnje dionica od strane osobe koja je u Društvu obavljala rukovoditeljske dužnosti”, objasnili su iz koprivničke kompanije.

Ako je riječ o opcijama iz 2016. godine, onda je bivši menadžer na svakoj dionici mogao ostvariti zaradu od 50 do 60 kuna neto. Prosječna cijena tada jke iznosila oko 350 kuna, a danas je 410 kuna.

Dakle, ako je svih 2500 dionica prodao odmah, jučer, u džep je mogao pospremiti oko 20.000 eura čiste zarade. Dovoljno, primjerice, za kupnju novoga volkswagenova golfa.

Podravka je navela kako nakon prodaje opcija bivšem menadžeru posjeduje još 130.275 vlastitih dionica, odnosno 1,83 posto temeljnoga kapitala. Podravkin paket tržišno je vrijedan čak 53 milijuna kuna.

Korištenje opcijskih dionica traje cijele godine, o čemu je naš portal redovito pisao.


Tagovi: DIONICE MENADžER PODRAVKA

NEDAVNO OBJAVLJENO