NOVI PAKET MENADŽERSKIH DIONICA

Netko je opet dobro zaradio: Podravka mu dala dionice vrijedne 768.000 kn

Objavljeno, 14. svibnja 2019. Financijer
# Foto: ARHIVA
AUTOR
Redakcijski tekst

Bivši visoki menadžer Podravke dobio je jučer 2000 opcijskih dionica tržišno vrijednih 768.000 kuna. Koprivnička kompanija priopćila je kako je menadžer time iskoristio pravo na opciju kupnje dionica po cijeni iz prijašnjih godina. Nakon te transakcije, Podravka u trezoru ima još oko 139.000 vlastitih dionica.

Prošli tjedan Podravka je bivšem menadžeru isporučila 3000 opcijskih dionica tržišno vrijednih više od milijun kuna te priopćila kako je dionice otpustila “za svrhu realizacije prava na opciju kupnje dionica od strane osobe koja je u društvu obavljala rukovoditeljske dužnosti”. Početkom travnja pak jedan je bivši dobio 2000 dionica, odnosno paket vrijedan oko 100.000 eura.

U nešto više od mjesec dana Podravka je, tako, otpustila ukupno 7000 dionica koje danas na burzi vrijede oko 2,7 milijuna kuna. Je li ih dobila jedna osoba ili više njih – zasad nije poznato.

Riječ je o pravu na opcijske dionice koje menadžeri dobivaju za svaku godinu mandata, a uglavnom ih mogu iskoristiti u roku od tri godine. Dakle, kompanija im jamči da ih od nje mogu otkupiti po ponderiranim cijenama iz prijašnjih godina. Nije, dakle, riječ o neto zaradi, već menadžeri time ostvaruju profit na rastu cijene dionice na burzi.

Na tim paketima menadžeri danas mogu zaraditi između 30 i 50 kuna po dionici, ovisno o godini na koju se opcije odnose. Na tisuću dionica, dakle, zarada je između 30 i 50 tisuća kuna.


Tagovi: DIONICE MENADžER PODRAVKA

NEDAVNO OBJAVLJENO