Podravka je 1980. platila ljetovanje za 4500 radnika s obiteljima

Objavljeno, 15. kolovoza 2023. Vijesti
# Foto: ARHIV / PODRAVKA / Fotografija je ilustrativna i nema veze s tekstom
AUTOR
Robert Mihaljević

Mnoge su tvrtke iz Koprivnice i Podravine u bivšoj državi imale svoja odmarališta na moru.

Danas ih se mnogi stariji radnici sjećaju s nostalgijom jer većina njih više si ne može priuštiti ljetovanje na moru. Niti na jedan dan, a kamoli dulje.

Najpoznatije odmaralište bilo je ono Podravkino u Pirovcu koje odavno nije Podravkino i odavno nije u funkciji. Podravka je imala i odmaralište na Čiovu, ali i ono je prodano prije 15-ak godina.

Zanimljivo je kako je kompanija 70-ih i 80-ih godina prošlog stoljeća sufinancirala boravak svojih radnika i u sedam drugih hotela na moru. Zaposlenici su tih godina masovno s obiteljima odlazili na more u besplatnom ili vrlo povoljnom aranžmanu.

Sloga i Izvor

Tjednik Glas Podravine bilježi kako je u ljeto 1980. godine u Pirovcu, Čiovu i drugim hotelima i odmaralištima na moru, sve u režiji tvrtke, po povoljnim uvjetima ljetovalo oko 4500 radnika Podravke i članova njihovih obitelji.

Valja pritom naglasiti kako je čak oko 700 radnika zbog socijalnog statusa imalo pravo na besplatno ljetovanje. Njima i njihovim obiteljima troškove ljetovanja u cijelosti je podmirila Podravka.

Osim Podravke, odmaralište je na Jadranu imala i koprivnička tvornica obuće Sloga, i to na Prviću. Nekadašnji koprivnički trgovački div Izvor pak imao je odmaralište u Biogradu na moru. Zanimljivo je kako su i te tvrtke subvencionirale boravak svojih radnika i u drugim hotelima i odmaralištima.

Jedini koji i dalje ima odmaralište na moru je koprivnička komunalna tvrtka Komunalac. Njihovo odmaralište je u istarskom Vrsaru.


Tagovi: IZVOR KOMUNALAC LJETOVANJE ODMARALIšTA PIROVAC PODRAVKA SLOGA

NEDAVNO OBJAVLJENO