Plenković je Hrvatsku pretvorio u Vučićevu Srbiju

Objavljeno, 06. veljače 2024. Komentari
# Foto: TWITTER / Andrej Plenković i Aleksandar Vučić
AUTOR
Robert Mihaljević

Premijer i šef HDZ-a Andrej Plenković ne odustaje od imenovanja kompromitiranog Ivana Turudića za glavnog državnog odvjetnika bez obzira na skandale koji proteklih dana izlaze u javnost kao na pokretnoj traci.

Odijelo koje mu kupuje optuženik Dragan Kovačević, skandalizirajuće sms poruke koje razmjenuje s Josipom Rimac, svjedočenje bivše ministrice pravosuđa Vesne Škare-Ožbolt o njegovim čudnim vezama s Hrvojem Petračem, poznanstvo s Petrom Pripuzom, drugovanje sa Zdravkom Mamićem.

Iz sms poruka koje je razmijenio s Josipom Rimac – objavio ih je Jutarnji u nastavcima – a potom i iz informacija o noćnim susretima s Mamićem u trenutku kad je on pod istragom Županijskog suda na čijem je čelu upravo Turudić, posve je jasno o čemu je tu riječ.

Ivan Turudić, dakle, niti u jednoj normalnoj, demokratski uljuđenoj zemlji ne bi mogao biti glavni državni odvjetnik, sudac, ministar ili državni tajnik. U Hrvatskoj može biti sve ono što Plenković odluči da će biti.

Patološki narcis

Odlukom da Turudića postavi za glavnog državnog tužitelja Plenković je, de facto, zakucao zadnji čavao u lijes pravne države Hrvatske. Povjerenje u pravosuđe ovog je trena ionako na najnižim granama ikad. Nakon Turudića, uopće ga neće biti.

Plenković će time Hrvatsku, nema nikakve sumnje, pretvoriti u Vučićevu Srbiju. Mračnu despotiju u kojoj su okupirane i porobljene baš sve javne institucije. Nakon Turudića, Hrvatska će biti potpuna hajdučija. Društvo bez morala i skrupula, država u kojoj će onima na vlasti i pri vlasti sve biti dopušteno.

Ako je bilo imalo nade, nakon toga je više neće biti. Šef HDZ-a državu je time končano stvorio po svojoj kriminalnoj, patološkoj, narcisoidnoj mjeri. Onako kako je to od svoje države odavno napravio Aleksandar Vučić.

Pobijedi li, nakon svega, HDZ na idućim parlamentarnim izborima, bit će to dokaz da ovaj narod nikakvu drugačiju državu nije ni zaslužio. Upravo na tu kartu danas igra Plenković. I bojim se da ne blefira.


Tagovi: ANDREJ PLENKOVIć IVAN TURUDIć SRBIJA VUčIć

NEDAVNO OBJAVLJENO