Pivovara Carlsberg ostvarila dobit i objavila koliko zarađuju njezini direktori

Objavljeno, 12. srpnja 2019. Financijer
# Foto: Robert Mihaljević (arhivska fotografija)
AUTOR
Redakcijski tekst

Koprivnička pivovara Carlsberg ostvarila je prošle godine neto dobit od pet milijuna kuna. To je drastičan skok u odnosu na preklani kad je zabilježen gubitak od 3,4 milijuna kuna.

Pivovara je ostvarila dobit unatoč činjenici da im je prodaja pala za gotovo devet posto: iznosila je oko 312 milijuna kuna. Broj zaposlenih istodobno bio je otprilike na istoj razini: oko 290 ljudi.

Prosječna neto plaća u koprivničkoj tvrtki Carlsberg Croatia tijekom prošle godine iznosila je oko 8100 kuna.

Sedmero ključnih menadžera – glavna direktorica i šest funkcionalnih direktora – tijekom 2018. primilo je ukupno 9,1 milijun kuna naknada, To je u prosjeku oko 108.000 kuna bruto mjesečno po menadžeru ili 50 do 60 tisuća kuna neto.

U Carlsbergu su se nedavno pohvalili i time da su do kraja prošle godine u čak 95 posto službenih vozila ugradili alkotestove. Oni blokiraju paljenje motora ako je vozač išta pio.

“U Hrvatskoj se Carlsbergovi službeni automobili razlikuju od svih drugih – odbijaju upaliti motor ako vozač ne napuše 0,0 promila. Hrvatska je bila u prva dva Carlsbergova tržišta u Europi u kojima je sustav testiran”, rekli su u pivovari.

Carlsberg je, inače, lani osjetno smanjio mnoge troškove poslovanja što je najviše utjecalo na ostvarenje neto dobiti.


Tagovi: 2018 CARLSBERG DOBIT PIVOVARA

NEDAVNO OBJAVLJENO