PALI SE SAMO S 0,0 PROMILA

Koprivnička tvrtka u sva vozila ugradila alko-testove. Ne možeš upaliti ako si pio

Objavljeno, 03. srpnja 2019. Vijesti
# Foto: CARLSBERG CROATIA / Alcolock u vozilima koprivničke pivovare
AUTOR
Robert Mihaljević

Na čak 95 posto službenih automobila koprivničke pivovare Carlsberg Croatia ugrađen je sustav alkotesta koji blokira vozilo ako je osoba koja ga želi pokrenuti pod utjecajem alkohola.

Dio je to strategije održivog razvoja čiji su rezultati predstavljeni u službenoj publikaciji koprivničke pivovare koja posluje pod kapom globalnoga danskog pivarskog diva. Tvrtka je objasnila svoju ‘nula’ strategiju vezanu uz očuvanje okoliša i ljudskog zdravlja te učinkovitije upravljanje svim resursima.

“U Hrvatskoj se Carlsbergovi službeni automobili razlikuju od svih drugih službenih automobila – odbijaju upaliti motor ako vozač ne napuše 0,0 promila. Hrvatska je bila u prva dva Carlsbergova tržišta u Europi u kojima je sustav testiran. Pri sjedanju u automobil potrebno je puhati u test dok on ne prestane davati zvučni signal. Nakon nekoliko sekundi, u slučaju da je količina alkohola u dozvoljenim granicama, sustav omogućuje paljenje automobila”, navode u Calsbergu.

Taj je primjer u publikaciji o održivom razvoju posebno istaknula i predsjednica Uprave tvrtke Carslberg Croatia Helle Müller Petersen.

“S ponosom možemo reći da smo u sve nove službene automobile ugradili tehnologiju alco-lock, čineći nemogućim da naši zaposlenici voze automobile pod utjecajem alkohola. Kad govorimo o nula ozljeda, najvažnija stvar za nas je zdravlje i sigurnost naših zaposlenika. Kontinuirano provodimo sigurnosne šetnje u našoj pivovari i kontinuirano pronalazimo područja u kojima možemo napraviti napredak. Od malih stvari kao što su jasno obilježena područja za pješake, do investicije u moderne viličare s klimom i upozorenjima na pojas koji onemogućavaju upravljanje viličarem bez vezanja sigurnosnog pojasa”, navodi čelnica koprivničke tvrtke.

Posebnu pozornost u Carlsbergu posvećuju potrošnji vode u proizvodnji piva. Lani su se u proizvodnji hektolitra piva u koprivničkoj tvornici potrošila 2,2 hektolitra vode. Carlsbergov je cilj da do 2030. godine potrošnja bude tek 1,3 hektolitra na hektolitar,

“Osobito smo ponosni na činjenicu da smo kontinuirano bilježili izvrsne rezultate u ovom području. Tako je Hrvatska rezultatima u upravljanju poboljšanje iskoristivosti vode od referentne 2015. pa do 2018. godine već postigla uspješnost veću od one koju je grupacija zadala kao globalni podcilj za 2022. godinu”, hvale se u koprivničkom Carlsbergu.


Tagovi: ALKOTEST CARLSBERG PIVOVARA

NEDAVNO OBJAVLJENO