OSMI NAJVEĆI DIONIČAR

Pivac se više ne skriva: objavili da su kupili još 31.000 dionica Podravke!

Objavljeno, 28. rujna 2021. Vijesti
# Foto: PIVAC / FACEBOOK / Ivica Pivac, predsjednik uprave Mesne industrije Braća Pivac
AUTOR
Robert Mihaljević

Mesna industrija Braća Pivac više ne skriva svoje vlasničke udjele u koprivničkoj prehrambenoj kompaniji Podravki.

Od utorka upravo se pod njihovim imenom, a ne više skrbničkim računom u OTP banci, vodi kako imaju čak 225.823 dionice, što je 3,17 posto vlasništva Podravke. Riječ je o paketu dionica danas tržišno vrijednom čak 140 miijuna kuna jer je dionica nakon vijesti o Pivcima jučer skočila na 616 kuna, najviše od travnja 2007. godine.

U ponedjeljak Pivac je posjedovao 194.673 dionice, a dan kasnije (danas) ima čak 31.000 dionica više. No, u četvrtak je na Zagrebačkoj burzi vlasnike promijenilo manje od tisuću dionica (trgovanje od tog dana vidljivo je danas), pa se postavlja pitanje otkud sad tako velika promjena.

Pretpostavlja se kako je vrgorački mesni div 30.000 komada namaknuo trgovanjem izvan burze, OTC prometom, ili je kupovao preko još nekog manjeg skrbničkog računa pa ih je danas prikazao na istoj vlasničkoj poziciji, pod Mesna industrija Braća Pivac.

Pivci su danas osmi najveći Podravkin dioničar, odmah iza mirovinskih i državnih fondova. Zato će biti jako zanimljivo pratiti trgovanje Podravkinim dionicama na Zagrebačkoj burzi idućih dana. Možda padne još pokoji cjenovni rekord.


Tagovi: DIONICE JAVNO PIVAC PODRAVKA SKDD

NEDAVNO OBJAVLJENO