ODBIJENA ŽALBA OPĆINE

Piškornica dobila prvi EU novac za gradnju velikog centra za otpad

Objavljeno, 27. siječnja 2021. Vijesti
# Foto: PIŠKORNICA / Ovako će izgledati budući Regionalni centar Piškornica
AUTOR
Redakcijski tekst

Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine odbilo je prijedlog Općine Koprivnički Ivanec za ukidanje izmjena i dopuna lokacijske dozvole za Regionalni centar za gospodarenje otpada Piškornica.

Kako navode u toj tvrtki, Piškornica je u ožujku lani zatražila od Ministarstva izdavanje izmjena i dopuna lokacijske dozvole za RCGO.

“Izmjene i dopune odnose se na promjenu tehnologije obrade otpada, smanjenje kapaciteta MBO postrojenja i odlagališta te definiranje faznosti građenja.

Izmjene zahvata provedene su isključivo zbog unaprjeđenja tehnologije obrade otpada, čime se postiže bolja obrada otpada i smanjenje utjecaja na okoliš.

Općina Koprivnički Ivanec je u kolovozu lani zatražila ukidanje tog rješenja, koje je ranije u lipnju postalo pravomoćno.

No, Ministarstvo je prijedlog Općine odbilo radi neosnovanih navoda i potvrdilo lokacijsku dozvolu za RCGO Piškornica”, priopćili su iz Piškornice.

Otkrili su i kako su temeljem potpisanog ugovora o dodjeli bespovratnih EU sredstava dobili prvih 189.000 kuna iz EU fonda Konkurentnost i kohezija.

Time je potvrđen visoki stupanj realizacije projekta RCGO Piškornica pred kojim je objava postupaka javne nabave za projektiranje i izgradnju, kažu u Piškornici.   


Tagovi: EU NOVAC KOPRIVNIčKI IVANEC OTPAD PIšKORNICA

NEDAVNO OBJAVLJENO