ISPLAĆENO 7600 KUNA PO DIONICI

Pevex isplatio dividendu. Kakav je osjećaj kad ti na račun sjednu milijuni?

Objavljeno, 04. lipnja 2021. Financijer
# Foto: DANICA.HR / PPD / Pavao Vujnovac, hrvatski plinski kralj
AUTOR
Redakcijski tekst

Pevex je u petak isplatio 7600 kuna dividende svim dioničarima na temelju prošlotjedne odluke glavne skupštine kompanije.

Ukupno je za dividendu izdvojeno čak 95 milijuna kuna iz lanjske dobiti koja je iznosila blizu 200 milijuna kuna, priopćeno je danas iz kompanije.

“Prijedlog za dopunom dnevnog reda dioničara Dicentra o donošenju odluke o uvrštenju dionica na uređeno tržište nije prihvaćen. Od ukupno 453 dioničara, njih 18 s udjelom od 26,5 posto u ukupnom kapitalu društva glasalo je za uvrštenje”, naglasili su u Pevexu.

Najveći iznos dividedne dobit će hrvatski plinski kralj Pavao Vujnovac koji ima 36,6 posto udjela: njemu pripada blizu 37 milijuna kuna dividende.

Bivši predsjednik uprave Pevexa Jurica Lovrinčević osobno i preko svoje tvrtke Dicentra dobit će 22 milijuna kuna dividende. Mario Radić, dopredsjednik Škorina Domovinskog pokreta, osobno i kroz svoju tvrtku Filir uprihodit će 16,3 milijuna kuna.

Dioničar Franjo Kralj dobit će 5,3 milijuna kuna, Draženu Hrkaču pripada 1,1 milijun kuna dividende, a Ljiljani Hrkač blizu milijun kuna. Riječ je o bruto iznosima.


Tagovi: DIONICE DIVIDENDA MILIJUNI PEVEX SKUPšTINA

NEDAVNO OBJAVLJENO