Ovo je tužno: nakon 75 godina, zatvara se poznata tvornica mlijeka

Objavljeno, 05. svibnja 2022. Vijesti
# Foto: PIK RIJEKA / Pogon mljekare Tonka u Rijeci
AUTOR
Redakcijski tekst

Nakon 75 godina rada, zatvara se poznata domaća tvornica mlijeka i mliječnih prerađevina. Pogon će zaustaviti od idućeg tjedna.

Do sredine svibnja Mljekara Tonka na Škurinjama, jedina mljekarska industrija u Primorsko-goranskoj županiji, nakon 75 godina proizvodnje u Rijeci u potpunosti će zatvoriti proizvodni pogon, potvrdio je Novom listu direktor PIK-a Gino Pastorčić.

Naglasio je kako su obustavom otkupa mlijeka u Lici od 190 kooperanata ostali bez sirovine. Kapacitet mljekare je preko 20.000 tona, a iz Like i Istre dobivali su manje od dvije tisuće tona mlijeka mjesečno.

Sindikat pak apelira na vodstvo PIK-a Rijeka na očuvanje radnih mjesta, ne samo u mljekari, već i ostatku PIK-a u čijem sastavu djeluje tvornica tjestenine i pekarskih proizvoda. Navode kako su u PIK-u danas zaposlena 192 radnika, dok ih je prije tri godine bilo 310.

U sindikatu upozoravaju kako je riječki PIK lanjsku poslovnu godinu završio s gubitkom od 17 milijuna kuna. Kažu kako ne znaju što će uprava učiniti s 30 radnika mljekare Tonka. No, direktor PIK-a Gino Pastročić tvrdi kako se radnici ne moraju bojati za svoja radna mjesta, piše Novi list.


Tagovi: MLIJEKO MLJEKARA RIJEKA TONKA TVORNICA MLIJEKA ZATVARA SE

NEDAVNO OBJAVLJENO