Ovo je Hrvatska: radniku plaća 664 eura, direktoru bonus 720.000 eura

Objavljeno, 12. veljače 2024. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / Fabris Peruško, predsjednik uprave Fortenove
AUTOR
Robert Mihaljević

Ovo je Hrvatska: radnik zarađuje 664 eura mjesečno, a direktor samo za godišnji bonus dobije 720.000 eura.

Na to je podsjetio blagajnik Konzuma koji je u HTV-ovoj emisiji Nedjeljom u dva, u kojoj je gostovao predsjednik uprave Fortenove Fabris Peruško, poslao pitanje svojem direktoru.

Radnik je voditelju Aleksandru Stankoviću priložio odrezak od plaće za lanjski listopad kad je dobio 664 eura te je izračunao kako mora raditi 83 godine da dobije Peruškovu godišnju nagradu.

“On nam je rekao pa dajte pitajte čovjek kakav je to svijet. On je inzistirao da nas pitam je li vas sram“, pitao je Stanković Peruška.

“Primanja prve osobe ovako velikog sustava u mom primjeru ništa ne odskaču od istih primjera velikih sustava. Ovo je posao koji se radi 24 sata dnevno, on zahtijeva određena specifična znanja koja nema puno ljudi.

Ja sam kroz svoje školovanje, kroz svoju karijeru prošao treninge koji su me osposobili da radim to što radim danas. Je li sramota zaraditi novac? Ja plaćam poreze i u tom sam smislu čist kao suza.

Došao sam prije 6 godina u Agrokor, danas sam u Fortenovi. Simbol diskusije prije sedam godina za loše plaćenu osobu je bila blagajnica Konzuma. Danas to više nije”, odgovorio je Peruško.

Potvrdio je i kako je godinama primao dvije plaće, ukupno oko 50.000 eura mjesečno, o čemu je prvi pisao upravo portal Danica. Ni u tome Peruško ne vidi ništa sporno.


Tagovi: FABRIS PERUšKO FORTENOVA KONZUM PLAćA RADNIK KONZUMA STANKOVIć

NEDAVNO OBJAVLJENO