Je li direktor Fortenove Fabris Peruško godinama primao dvije plaće?

Objavljeno, 02. svibnja 2023. Vijesti
# Foto: HTV screenshot / Fabris Peruško bio je istodobno glavni izvršni direktor Fortenove i izvnaredni povjerenik Agrokora
AUTOR
Robert Mihaljević

Glavni izvršni direktor Fortenova grupe Fabris Peruško godinama je primao plaću u Fortenovi i naknadu kao izvanredni povjerenik u Agrokoru, tvrdi naš visoki izvor iz kompanije.

Riječ je o za hrvatske prilike prilično velikim iznosima. Naš sugovornik otkriva kako je Peruškova plaća u Fortenovi oko 38.000 eura bruto mjesečno plus veliki bonus za ostvarene poslovne ciljeve koji na godišnjoj razini može biti veći od godišnjeg iznosa plaća.

Agrokor bio ‘živ’

No, to nije sve: Peruško je navodno istodobno dobivao i naknadu kao izvanredni povjerenik u Agrokoru u iznosu od oko 118.000 kuna bruto, odnosno oko 70.000 kuna neto mjesečno prema ugovoru o djelu.

Peruško je za izvanrednog povjerenika u Agrokoru imenovan 1. ožujka 2018. godine, a glavni izvršni direktor Fortenove postao je početkom travnja 2019. godine. Agrokor je bio ‘živ’ sve do kolovoza 2022. godine, kad sud donosi rješenje o završetku postupka izvanredne uprave i brisanju tvrtke iz registra.

Brisanje je Trgovački sud formalno proveo 12. listopada 2022. godine i od tog datuma Agrokor više ne postoji ni na službenom ‘papiru’.

Dakle, kako tvrdi naš menadžerski izvor, Peruško je više od tri godine istodobno primao plaću u Fortenovi i naknadu u Agrokoru. Ukupno je to bilo 50-ak tisuća eura bruto mjesečno.

Bez odgovora

Fortenovi i njezinu čelniku Fabrisu Perušku još prošle smo srijede poslali službeni upit o tome. Pitali smo ga sljedeće:

“Je li gospodin Fabris Peruško od travnja 2019. (kad je imenovan za glavnog izvršnog direktora Fortenove) istodobno uz plaću u Fortenovi primao naknadu i kao izvanredni povjerenik Agrokora?

Ako je, koliko je ta naknada mjesečno iznosila i do kad ju je primao s obzirom da je Agrokor brisan iz sudskog registra tek u listopadu 2022. godine”.

Do danas, 2. svibnja, nikakav odgovor nismo dobili. Objavit ćemo ga čim ga dobijemo.


Tagovi: AGROKOR DVIJE PLAćE FABRIS PERUšKO FORTENOVA

NEDAVNO OBJAVLJENO