JESENSKA RASPRODAJA

Otrkiveno tko prodaje Podravku: danas do 14 sati otišlo još 30.000 dionica

Objavljeno, 21. rujna 2021. Financijer
# Foto: DANICA.HR / Petar Vlaić (desno), šef fonda Erste Plavi (lijevo je čelnik fonda PBZ-CO Dubravko Štimac)
AUTOR
Redakcijski tekst

U utorak do 14 sati čak 30.000 dionica Podravke promijenilo je vlasnike, a ostvaren je promet od 18 milijuna kuna, što je gotovo 90 posto cijelog prometa na Zagrebačkoj burzi dotad.

Kako smo ranije danas PISALI, više od polovice ukupnog prometa dionicama na Zagrebačkoj burzi u protekla tri radna dana ostvarila je dionica Podravke. U četvrtak, petak i ponedjeljak promet je bio 50,5 milijuna kuna, a samo na dionicama Podravke ostvareno je trgovanje teško 26,3 milijuna kuna.

Danas je pak otkriveno tko prodaje veće pakete Podravkinih dionica. Riječ je o mirovinskom fondu Erste plavi koji je izvijestio investicijsku javnost da je pao ispod praga od 10 posto vlasničkih udjela u koprivničkoj kompaniji. U četvrtak i petak je, naime, prodao 28.400 dionica.

Danas svi fondovi pod kapom društva Erste za upravljanje obveznim i dobrovljnim mirovinskim fondovima drže 9,92 posto dionica Podravke. Rasprodaja se, po svemu sudeći, u režiji Erste plavog nastavila i ovaj tjedan. Fond je iz poslovnih razloga odlučio skratiti poziciju u Podravki, a ovog časa nije poznato tko je kupac.


Tagovi: BURZA DIONICE ERSTE MIROVINSKI FONDOVI PODRAVKA

NEDAVNO OBJAVLJENO